Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Viktig skole i passivhusstandard åpnet i Kristiansand

Kristiansand International School åpnet denne uken i et Entra-bygg i passivhusstandard.

Det skriver Entra i en pressemelding.

Tirsdag erklærte ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, Entra-bygget Kristiansand International School for åpnet.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Skolen er viktig for næringslivet, og det har blitt et fantastisk bygg med miljøledende egenskaper, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra.

Bygget har passivhusstandard, og lyses utelukkende opp av LED-lys.

– Bygg står for 40 prosent av energiforbruket i verden, så vi har en viktig jobb å gjøre med å bli en del av løsningen. Kristiansand International School har blitt nok et flott Entra-miljøbygg. Skolen er et såkalt passivhus, med energiklasse A. Blant annet har vi valgt å legge inn utelukkende LED-belysning i bygget. Det kjenner vi ikke til andre tilfeller av i Norge, sier Nysteen stolt.

Den nye skolen stod ferdig til skolestart i høst, og er et godt og arealeffektivt skolebygg på rundt 2.000 kvadratmeter. Eiendommen ligger sentralt i bydelen Lund, øst for bykjernen i Kristiansand, med kort vei til kollektivtilbud. Det er også tilrettelagt for sykkelparkering.

Skolen er en avgjørende faktor for å skaffe kvalifisert arbeidskraft til de tekniske bedriftene i Node Klyngen som server oljemiljøet over hele verden.

– Dette er en dag vi alle kan være stolte av. Kristiansand har fått et fantastisk flott, miljøvennlig og brukervennlig bygg, som tjener en viktig rolle i det internasjonale næringslivet i Kristiansand. En god internasjonal skole er en forutsetning for at en barnefamilie med ingeniørforeldre skal bosette seg i Kristiansand, sier Jorunn Nerheim, regiondirektør Sør-Vest i Entra.