Alt står klart til å ta imot de besøkende.Styringsgruppen i «Vi bygger Bergen» ser frem til å ta imot de besøkende i Grieghallen. F.v. Frode Børmo (Glava/Gyproc), Rune Espeland (Neumann Bygg), Morten Christian Algerøy (XL-Bygg), Anne-Marie Hjorth (Gilje Tre), Kim Kristoffersen (Bergen Live) og Jarle Bertelsen (Maxbo Proff). Foto: Thomas Morel

«Vi bygger Bergen» i gang i Grieghallen

Torsdag og fredag denne uken arrangeres «Vi bygger Bergen» i Grieghallen, og initiativtakerne håper på storinnrykk til arrangementet. 

– Dette blir Vestlandets største byggfagmesse, sier prosjektleder Kim Kristoffersen i Bergen Live.

Det er første gang «Vi bygger Bergen» arrangeres – og målet er å samle hele verdikjeden i byggenæringen fra Vestlandet over to dager med en stor utstilling og et tettpakket faglig program.

Det er også første gang konsertarrangøren Bergen Live skiper i stand en messe av dette formatet – men de har fått med seg en sterk styringsgruppe med bransjedeltakere – og sammen har de utformet konseptet.

– Vi startet med arbeidet i fjor vår, og sommeren 2017 lanserte vi konseptet. Kort tid etter begynte innsalget til messen – og ved juletider var vi helt utsolgt. Det er dermed helt klart et behov for en messe av denne typen i Bergen, legger Kristoffersen til.

Står sammen om arrangementet
Det skal være første gang et samlet grossistledd fra trelastbransjen og VVS/VA-bransjen i Bergen står sammen om en felles fagmesse.

– «Vi Bygger Bergen» skal samle de beste aktørene i bransjen, og retter seg mot den profesjonelle delen av markedet. Målgruppen er byggmestere, entreprenører og tilstøtende aktører i proffmarkedet, sier Kristoffersen.

Totalt har de fått plass til 98 utstillere.

– Vi er helt utsolgt med flere firmaer på venteliste. Jeg tror at årsaken til den positive mottakelsen dette har fått blant utstillerne skyldes at de største byggevaregrossistene i Bergen er med som støttespillere. Vår styrke er nettopp at vi står samlet, med grossistleddet som avsender. Målet er at utstillingen skal få 5.000 besøkende over de to dagene arrangementet pågår. Vi opplever stor interesse rundt arrangementet, og mange har allerede forhåndsregistrert seg. Det er gratis inngang til messen, forteller Kristoffersen. Han understeker at dette er et arrangement for den profesjonelle delen av næringen.

Fagprogram
Ved siden av utstillingen er det satt opp et faglig program med en rekke innledere både torsdag og fredag. Temaet for messen i 2018 er digitalisering av byggenæringen. Dette har vært styrende for sammensetningen av messeprogrammet. Konferansen holdes i «Klokkeklang», en etasje opp fra messehallen.

Moderator for konferansen er Atle Kvamme fra Bergen Næringsråd. På innlederlisten står blant annet Dag Inge Ulstein (byråd for finans, innovasjon og eiendom i Bergen), Bjørn Erik Øye (Prognosesenteret), Jon-Olav E Sigvartsen (JOS-BYGG AS/Norgeshus), Hege Schøyen Dillner (konserndirektør stab, Veidekke), Vibeke Johannesen (daglig leder, Sportsklubben Brann) og Ingvard Wilhelmsen (hypokonderlege og professor emeritus, Universitetet i Bergen).

– Vi har brukt mye tid på å sette opp et variert program hvor alle burde finne flere interessante og lærerike poster, mener Kristoffersen.

– Stor interesse
Frode Børmo, salgssjef vest i Glava/Gyproc, deltar i prosjektets styringsgruppe, og har vært sentral i arbeidet med å etablere arrangementet.

– Vi som jobber tett på bransjen merker at det er stor interesse rundt arrangementet – og at det er behov for en samling som dette for byggenæringen på Vestlandet. Tidligere har hver og en av grossistene kjørt egne minimesser, men nå samler vi alle aktører i et stort arrangement som treffer bredere – og som favner både den utførende og den beskrivende delen av næringen, sier Børmo.

Han mener både messens utstilling og konferansedelen burde trekke mye folk.

-– Vi har satt oss et ambisiøst mål når det gjelder antall besøkende, men vi merker at interessen rundt arrangementet er til stede, så det skal bli spennende å se hvor mange som tar turen, legger han til.

I løpet av messen vil også beste stand bli kåret blant de 98 utstillerne.

Fest på verftet
Arrangementet avsluttes med et bransjetreff fredag 7. september på USF Verftet.

– Avslutningsfesten er så godt som utsolgt med over 1.000 påmeldte, men vi har fortsatt plass til noen flere, sier Kristoffersen.

Planen er å gjøre «Vi bygger Bergen» til en messe som arrangeres hvert andre år.

– Vi har allerede datoene klare for neste «Vi Bygger Bergen»– det blir 3. og 4. september 2020 – også det i Grieghallen, avslutter Kristoffersen.