Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret kan forteller om høy aktivitet innen bygg og anlegg i Hordaland.

Rekordhøye nivåer for bygg og anlegg i Hordaland

Aldri tidligere har vi sett så høyt aktivitetsnivå innen bygg og anlegg som vi nå er vitne til i Hordaland. I 2020 skal omsetningen opp i 40 milliarder kroner.

– Vi ser rekordhøyde nivåer innen aktiviteten i Hordaland, og spesielt høy er økningen innen anleggssektoren, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. Han kunne fortelle om markedssituasjonen i Hordaland på messen «Vi Bygger Bergen» torsdag.

De 20 millairder kronene omfatter all aktivitet innen nye boliger, nye yrkesbygg, ROT-markedet innen bolig, ROT-markedet inn yrkesbygg samt anlegg.

For inneværende år skal aktiviteten ligge på rundt 36 milliarder kroner, noe som er en nedgang på 1 prosent fra i fjor. Men for neste år skal aktivitetsnivået opp i hele 39 milliarder kroner, som er en økning på rundt ti prosent – og nivået skal ytterligere opp med to prosent for 2020. Av de rundt 40 milliarder kronene som skal brukes innen bygg og anlegg i 2020, kommer hele 10,5 milliarder innen anleggsektoren.

– Markedet for nye boliger skal noe ned i Hordaland de neste par årene, mens det for yrkesbygg blir en oppgang neste år, før det skal noe ned igjen i 2020. Innen ROT-markedet går det jevnt oppover, legger Øye til.

Han understreker at vi definitivt fortsatt er inne i en høykonjunktur.

– For landet sett under ett vil bygg og anlegg omsette for rundt 460 milliarder kroner. På landsbasis er også anlegg nå den store motoren, og vil alene omsette for rundt 150 milliarder kroner, sier Øye.