Byggevaremessen Vi Bygger Bergen ble sist arrangert i 2018. Nå gjenoppstår messen under navnet Vi Bygger Vestland. Foto: Bergen Live
Byggevaremessen Vi Bygger Bergen ble sist arrangert i 2018. Nå gjenoppstår messen under navnet Vi Bygger Vestland. Foto: Bergen Live

Vi Bygger Bergen blir til Vi Bygger Vestland

Byggevaremessen Vi Bygger Vestland går av stabelen 8. og 9. september i Bergen. Med videre geografisk fokus enn tidligere gjenoppstår messen under nytt navn etter koronanedstengelsen.

Det skriver messearrangør Bergen Live i en pressemelding mandag.

Prosjektleder Marius Kandal i Bergen Live sier til Byggeindustrien at de nå tar med seg erfaringene fra da de arrangerte Vi Bygger Bergen i 2018, klipper vekk det som kan bli bedre og tar med seg det som funket best inn i neste runde.

– Et av tiltakene vi gjør, er å endre navnet. Vi så sist at vi kunne favne om flere tilreisende fra omkringliggende fylker, så nå som Hordaland og Sogn og Fjordane er slått sammen til et storfylke, var valget enkelt. Så da håper vi at både sogninger og haugalendinger vil ta turen til Vi Bygger Vestland i Grieghallen i september, sier Kandal i pressemeldingen.

Koronapandemien gjorde at de planlagte Vi Bygger Bergen i 2020 og 2021 måtte avlyses, men Kandal forteller at mange av utstillerne som var påmeldte til den forrige avlyste messen allerede har signalisert at påmeldingen står ved lag.

Kandal sier han er glad for å ha med seg byggevaregrossistene på laget, og takker blant andre Maxbo, Neumann, Optimera, Geitanger Bygg, Byggmakker, Byggern, Agnar Skåtun og XL-BYGG for nødvendig drahjelp for å realisere Vi Bygger Vestland.

Messen har også inngått et samarbeid med Arealforum som gjennomfører fagkonferansen «Fremtidens Byggeplass», hvor intensjonen er å løfte frem teknologi, løsninger og

metoder som bidrar til å løfte byggebransjen i en mer bærekraftig retning. Selve fagkonferansen vil foregå i Grieghallen torsdag 8. september.