Simen Bakken i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Foto: Arve Brekkhus

Varsler nye miljøkrav i kommende KID-kontrakter

Kultur- og Idrettsbygg Oslo KF lyser ut fire nye kontrakter mellom påsken og sommeren, og nå skrur de opp miljøkravene.

Simen Bakken i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID) var torsdag på plass på Radisson Blu Plaza Oslo og Byggedagenes andre og siste dag. Her fortalte han fremmøtte bransjefolk om KIDs arbeid med fossilfrie byggeplasser i Oslo.

I desember i fjor åpnet Lambertseter flerbrukshall, landets første fossilfrie byggeprosjekt. Første fossilfrie spadetak ble tatt i 2016, og daværende byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, Geir Lippestad, varslet at byggenæringen måtte satse fosilfritt hvis de skulle bygge for kommunen.

I tiden fra påske til sommeren kommer KID til å lyse ut fire nye prosjekter, Grorud Flerbrukshus, Ullern Flerbrukshall, Frogner ishall og Museumsutstikker ved Munch-museet, og da vil de stille enda høyere krav.

─ Det første vi gjør nå, er å utvide systemgrensen, hvilket vil si at vi stiller krav til at transport til og fra byggeplassen også blir fossilfri, a Bakken.

KID kommer også til å begynne å stille ulike krav til ikke bare fossilfrie maskiner, men også utslippsfrie maskiner der hvor man vet at muligheten eksisterer.

─ Vi kommer til å stille ulike krav basert på hvilke anleggsmaskiner det er snakk om for å drive denne utviklingen videre, sa han.