VANT 50 000 KR: Ulf og Lene Kingsrød fra Sarpsborg bygde en flott utebod utformet som en låve og stakk av med seieren i Bergene Holms kåring av Uteromsprisen i tre for 2015. Sønnen Steffen til venstre. (Foto: Svanhild Blakstad)

Minilåve vant uteromsprisen i tre

En utebod på 12 kvadratmeter, designet som en minilåve,  ble kåret til det fineste byggverket i tre under Hagemessen fredag ettermiddag.

– Det er veldig gøy å vinne førstepremien, og det betyr at det vi har gjort blir satt pris på og er til inspirasjon for andre, sier Lene og Ulf Kingsrød til hage.no like etter at de mottok førstepremien på 50.000 kroner fredag ettermiddag på Hagemessen.

De har bygget en minilåve på 12 kvadratmeter, med god lagringsplass og sjarmerende låvebru hjemme på gården i Sarpsborg. Låven er utført i godt håndverk, med bruk av solide materialer.

– Vi liker veldig godt å bygge og jobbe med tre, forteller det driftige ekteparet som forteller at de har restaurert både hus, låve og verktsted før de bygde minilåven.

Det er trelastleverandøren Bergene Holm som står bak prisen og som hvert år inviterer hobbybyggere til å delta med sine byggverk - det være seg lysthus, utestuer, pergola, terrasser, sjøboder eller andre trebygg.

– Alle som bygger i tre kan hvert år delta i denne konkurransen. For oss er det viktig å inspirere og vise hvilke muligheter som finnes i dette flotte materialet, sier markedsdirektør Tone Bente Bergene Holm.

Hun mener at trenden med å forlenge utesesongen bare vil fortsette og at forbrukerne er blitt mer bevisste når de skal velge materialer som benyttes ute:

– I Norge bygges det fantastisk mange kvadratmeter med terrasser, plattinger og levegger. Samtidig har kundene blitt stadig mer opptatt av kvalitet, opprinnelse og uttrykk på produktene, sier hun.

Avstemningen foregikk på hagebloggen Moseplassen og fikk tilsammen 2385 stemmer.

Ønsker du mer inspirasjon til å bygge i tre, er det samlet flere hundre byggeprosjekter på selskapets byggeblogg: blogg.bergeneholm.no.

Glade vinnere Ulf og Lene Kingsrød mottar Uteromsprisen 2015 fra Darren Saines og Tone Bente Bergene Holm. (Foto: Svanhild Blakstad)