Foto: Nordic Choice Hotels

Clarion utvider i Harstad

Etter mange års planlegging er det klart for utbygging av Clarion Collection Hotel Arcticus i Harstad. Hotellet vil få 37 nye rom.

- At vi nå går fra 75 til 112 rom er helt nødvendig for å skape bedre lønnsomhet. Det gjør oss i stand til å ta imot grupper i større grad enn tidligere. Spesielt grupper midt i uken har vi vært nødt til å takke nei til. Utvidelsen vil også føre til at Harstad får en etterlengtet økning i kapasitet på hotellrom. Utsikten fra rommene vil bli spektakulær og det er lagt vekt på store vindusflater for maksimal utnyttelse, sier hotelldirektør Benny Jakobsen i en pressemelding.

Ny husleiekontrakt er signert og huseier Pandox er enige med lokal entreprenør om utbyggingen. Entreprenøren er den samme som i sin tid stod bak byggingen av Kulturhuskvartalet og vil utelukkende benytte seg av lokale underleverandører.

- Vi er glade for at utbyggingen av de nye gjesteværelsene ved Clarion Collection Hotel Arcticus nå blir satt i gang, og vi ser frem til å utvikle eiendommen sammen med Nordic Choice Hotels og med dette befeste hotellets posisjon som et av de beste i Harstad-regionen, sier Leif Kristen Olsen, Vice President i Pandox AB.

Hotellet regner med å kunne ta imot flere gjester da etterspørselen er stor, spesielt i vintersesongen nå som Nord-Norge opplever en kraftig vekst i turisme. Ekspanderingen innebærer i tillegg en utvidet drift og flere arbeidsplasser. Planlagt byggestart er allerede 2. september 2019, og hvis alt går etter planen kan gjester ta i bruk rommene i løpet av sommeren 2020.