<p>Totalt deltar rundt 240 personer på Boligkonferansen 2019. Foto: Arve Brekkhus</p>Thorleif Fluer Vikre og Aslak Bonde.Mikkel SandvikJøns Sjøgren og Dag Runar Båtvik.Dag Runar BåtvikBerit Irene NordahlMari SkjærstadNejra MacicJon Karlsen

Stor deltakelse på Boligkonferansen 2019

Rundt 240 personer deltar på Boligkonferansen 2019 på Meet Ullevaal. 

Hovedfokuset på konferansen, som har fått navnet «En verdikjede i endring» - og arrangementet tar for seg et norsk boligmarked og norsk boligpolitikk i en verden i endring.

Når Boligprodusentenes Forening inviterer til Boligkonferansen 2019 7. og 8. mai, er det med fokus på en rekke aktuelle saker innen boligpolitikk, marked og boligtekniske spørsmål. Dag én er viet til rammebetingelser, energi og miljø, finansiering, boligforsyning, markedsmuligheter og boligpolitikk, med blant andre statssekretær Thorleif Fluer Vikre i Kommunal- og moderniseringsdepartementet på talerlisten. Dag to starter med generalforsamling i Boligprodusentenes Forening kun for foreningens medlemmer, og fortsetter med et åpent arrangement med innlegg fra en rekke bransjeaktører som kan fortelle om sine tanker rundt digitalisering av næringen.

Første konferansedag kan deltakerne få med seg innlegg fra blant andre Boligprodusentene-direktør Per Jæger og sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret, som kan fortelle om utfordringene og utviklingen i boligmarkedet. En rekke toneangivende bransjeledere vil også dele sine erfaringer og betraktninger. I tillegg vil direktør for Direktoratet for byggkvalitet Per-Arne Horne og fagleder for geomatikk i Aukra kommune Bjørge Stavik fortelle om digitaliseringen av byggesak, NUPI-direktør Ulf Sverdrup vil fortelle om et endret verdensbilde, og forskningssjef Erling Røed Larsen ved nyetablerte Housing Lab vil gi smakebiter fra boligforskningen.

Årets prosjekter

På kvelden 7.mai vil også prisene for årets boligprosjekter, årets medlem og årets bidragsyter i Boligprodusentenes Forening deles ut under festmiddagen etter konferansen. Vinnerprosjektene må, ifølge Boligprodusentene, framstå for næringen som forbildeprosjekter innenfor flest mulig av kriteriene standardisering, byggekostnader, energi og klima, særpreg og nyskaping, bokvalitet og bruk av BIM.

Til prisen Årets hytteprosjekt er Saltdalshytta «Nova 208» i Bodø, Saltdalshytta «Smart 516» i Kåfjord og BoligPartner «Kvarstad» i Ringsaker nominert.

Til prisen Årets småhusprosjekt er Block Watne «Bergås Terrasse» i Nedre Eiker, Hellvik Hus «Lyngåsen» i Nannestad, og Norgeshus «Trend 5» i Vestre Toten nominert.

Til Årets leilighetsprosjekt er Bonava «Byhagen» i Bergen, Selvaag Bolig «Heimdal Stasjonsby» i Trondheim og Nordbohus «Sogn 9» i Luster nominert.

Digital samhandling

Onsdag åttende mai, etter generalforsamlingen i Boligprodusentene, arrangeres digitaliseringsseminaret «Digital samhandling for en effektiv og lønnsom verdikjede - hva må vi gjøre sammen?».

Her vil konferansedeltakerne høre fra blant andre representanter for den digitalt avanserte finansnæringen, som forteller om hva de har gjort for å effektivisere betalingsformidling i Norge. Mestergruppen og Obos vil fortelle om sine digitale initiativer, og flere byggevareprodusenter deler ideer, erfaringer og betraktninger.