Foto: Spilka Building Solutions
Foto: Spilka Building Solutions

Spilka Building Solutions vant nyskapningspris

Spilka har vunnet prisen Årets Nyskaper 2022 med bakgrunn i sin innovasjon knyttet til en gjenbrukbar fasadeløsning.

Det var en svært fornøyd Lars Erik Vinje som mottok prisen som ble delt ut på åpningsfesten til det nye Sundebygget på NTNUs Campus i Ålesund.

– Vi er både stolte og ydmyke over å ha mottatt prisen. Det har vært en utrolig bra reise så langt, og siden lanseringen i fjor høst har det vært en helt fantastisk mottakelse i markedet. En del av årsaken er nok at kundene ser at Fixade er den klart mest bærekraftige fasadeløsningen. En stor del av utslippene i byggebransjen er knyttet til produksjon av byggevarer og kort levetid på produktene. På begge disse områdene er det store gevinster ved å velge vår fasadeløsning, sier Vinje som er daglig leder i Spilka Building Solution.

I juryens begrunnelse stod blant annet følgende:

«Årets vinner av Nyskaperprisen er eit datterselskap av ei innovativ industribedrift med sterk forankring og lang historie i regionen. I utviklinga av nytt produkt for fasademarknaden, har dei lagt vekt på sirkulærøkonomi gjennom heile verdikjeda. Dei er med på å oppfylle berekraftsmål nummer 9; Innovasjon og infrastruktur og nummer 12; Ansvarleg forbruk og produksjon. Når du våger å gi 60 års garanti på produkta du leverer, då må du ha tru på at det du leverer er kvalitet med lang levetid. Og det er nettopp ein slik garanti Spilka Building Solution har på eit nyutvikla festesystem for fasadeplater. Fasadeløysinga er første steg, og bedrifta har vidare planar om utvikling av nye produkt, som kan bidra til å oppfylle FNs berekraftsmål.»

Nyskaperprisen deles ut til personer og bedrifter som er nyskapende, og som bidrar til å skape bærekraftige arbeidsplasser i nordvest. I juryen sitter Næringsforeningen Ålesundregionen, NTNU i Ålesund, Nordea, Sparebanken Møre, Sparebank 1 SMN, Ålesund Kunnskapspark og Sunnmørsposten Tidligere vinnere av Nyskaperprisen er Odim, Jets, Runde Miljøsenter, Farstad Shipping, Patogen Analyse, Ulmatec Pyro, Nordic Wildfish, Vard Electro og CFood Norway.