Illustrasjon: Tegn_3Illustrasjon: Tegn_3Illustrasjon: Tegn_3Illustrasjon: Tegn_3Illustrasjon: Tegn_3Fylkesordfører i Akershus Anette Solli og administrerende direktør i AKT, Jafar Altememy. Foto: Akershus fylkeskommune

Slik blir nye Oslo Bussterminal

Den nye bussterminalen i Oslo skal etter planen stå ferdig i 2019, og skal gi en bedre og mer effektiv reise.

Det skriver NRK Østlandssendingen i en artikkel på sine nettsider.

– Bussterminalen er både for de som reiser til og fra Oslo hver dag, og er det første møte med hovedstaden for mange besøkende. Bussterminalen vil nå bli mer effektiv og gi en bedre reiseopplevelse, sier fylkesordfører Anette Solli i Akershus fylkeskommune til Østlandssendingen.

Etter planen er oppstart for utbyggingen av nye Oslo Bussterminal første kvartal 2018, med planlagt ferdigstillelse innen sommeren 2019.

Det er Akershus KollektivTerminaler (AKT) som står bak prosjektet, som skal koste 60 millioner kroner.

– Vi ser at utviklingen i kundenes behov har økt enormt og da må vi tilpasse oss. Det skal bli lettere å orientere seg i området, både når det gjelder avganger og ankomst. Vi ønsker også å gi terminalen et bedre omdømme og øke trygghetsfølelsen til de reisende, sier administrerende direktør i AKT, Jafar Altememy.

I den nye bussterminalen skal publikumsarealet økes med omtrent 1.000 kvadratmeter fra dagens terminal. Dette utgjør 650 prosent, heter det i artikkelen.

Bussterminalen får også en ny hovedinngang mot Schweigaards gate.