Oslos nest styggeste bygg skal forskjønnes

Oslo bussterminal er tidligere blitt kåret til et av byens styggeste bygg. Nå skal den bli lekker og bygges om for 60 millioner kroner.

Det er omfattende planer som Akershus fylkeskommune nå har fått utarbeidet for Norges tredje største knutepunkt. Neste år er det 30 år siden Bussterminalen i underetasjen av Galleri Oslo på Vaterland sto ferdig, skriver Aftenposten.

– Vi ønsker å oppgradere og modernisere bussterminalen, slik at vi får høyere brukertilfredshet, både for pendlere og for langdistansereisende. Samtidig er vi opptatt av å få gjort bygget både funksjonelt og tidsriktig, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus Kollektiv Terminaler FKF.

Det er arkitektkontoret Tegn 3 som har laget planskissen for den nye terminalen som blant annet omfatter at terminalen innvendig skal åpnes opp, både i form av større vrimlearealer, mer dagslys, tydeligere skilting og et sinnrikt fargekodesystem som skal gjøre det lett å finne fram for passasjerene.

Oslopolitikerne har i mange år diskutert muligheten for å flytte bussterminalen, men om noe slikt blir vedtatt kan det ta 10-15 år før den er ferdig.

– Vi ønsker derfor å komme i gang med en midlertidig transformasjon av Oslo Bussterminal snarest mulig, sier landskapsarkitekt Kristin Spradbrow Treloar i Tegn 3.