Statens vegvesen og Aldesa har gjennomgang av manglene i Rødølstunnelen torsdag. Dersom ikke alle mangler blir rettet opp innen midnatt, tar Statens vegvesen selv over arbeidene. Foto: Statens vegvesen

Siste dag for Aldesa på trøblete E16-prosjekt i Valdres

Torsdag har Statens vegvesen siste gjennomgang av mangellisten i Rødølstunnelen på E16-prosjektet Øye-Eidsbru. Den spanske entreprenøren Aldesa har frist til midnatt med å utbedre manglene før Statens vegvesen tar over arbeidene selv. 

Prosjektleder Odd Erik Haugen i Statens vegvesen bekrefter at de har siste gjennomgang med entreprenøren torsdag.

Haugen ønsker ikke å kommentere resultatet av gjennomgangen før over helgen, men uansett hva som står igjen av arbeider vil Aldesa være ute av prosjektet etter at dagen er omme.

- Det er riktig. Dersom det fortsatt er mangler når fristen går ut, så vil vi enten gjøre arbeidene selv eller hente inn en ny leverandør til å gjøre jobben. Det er noe vi ser på. Men først har Aldesa frem til midnatt å rette opp eventuelle mangler, sier Odd Erik Haugen til Byggeindustrien.

Elektroarbeidene til Aldesa på delstrekningen E16 Filefjell-Eidsbru skulle vært ferdig i fjor vår.

Da Byggeindustrien intervjuet prosjektleder Odd Erik Haugen i midten av april opplyste han at Aldesa langt på vei var ferdige med den elektroniske delen i Rødølstunnelen, men at testene var mer mangelfulle enn ventet.

– Dessverre har ikke testene vist tilfredsstillende resultat. Når Aldesa nå har fått flere forsøk på oppretting de siste ukene, uten fullgodt resultat, så har Vegvesenet valgt å overta arbeidet med mangelliste, forklarte Odd Erik Haugen.

Prosjektet i Valdres har støtt på en rekke problemer og den endelige ferdigstillelsen er nå halvannet år forsinket.

I tillegg til Aldesas utfordringer i tunnelen, var Strabag et halvt år forsinket med hovedentreprisen.

Byggeindustrien har tidligere omtalt at flere underleverandører på prosjektet har slitt med å få betalt, og Statens vegvesen har flere ganger truet med å kaste entreprenøren ut fra prosjektet.