Divisjonsdirektør Leif Øie i GK og prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg signerte kontrakten fredag 5. mai.
Divisjonsdirektør Leif Øie i GK og prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg signerte kontrakten fredag 5. mai. HT HOLM

Signerte på storprosjekt – GK har aldri hatt en større kontrakt enn denne

GKs kontrakt på Livsvitenskapsbygget er selskapets største noen gang. Kontrakten har en verdi på over en halv milliard.

Fredag varslet Statsbygg at de hadde signerte kontrakter på Livsvitenskapsbygget for fem milliarder kroner. En av kontraktene gikk til GK og gjelder en ventilasjonsentreprise på 540 millioner eksklusliv moms.

– Prosjektets størrelse, kompleksitet og gjennomføringsmodell gjør dette til en veldig spennende oppgave for oss. Livsvitenskapsbygget skal både romme undervisningsrom og forelesningssaler, kontorer og laboratorium der det skal forskes på alt fra nevrologiske lidelser til virussykdommer. Bygget skal være et felles anlegg for ledende universitets- og sykehusmiljøer, og det er klart at dette setter høye krav til oss som teknisk leverandør, sier administrerende direktør i GK, Rune Hardersen i en pressemelding.

Kontrakten mellom GK og Statsbygg innebærer blant annet leveranser av 41 ventilasjonsaggregater, HEPA-filterinstallasjoner, prosesskjøling og utstyr til laboratorium.

Dersom alt går etter planen, skal GK begynne produksjonen på byggeplassen og prosessen med å installere ventilasjonsaggregater på Livsvitenskapsbygget høsten 2023.

– Vi har de siste årene opparbeidet oss mye erfaring med helsebygg etter å ha jobbet med prosjekter som Stavanger universitetssykehus, Protonsenteret på Radiumhospitalet og Haukeland universitetssjukehus. Livsvitenskapsbygget er et prosjekt i helt nye dimensjoner som definitivt vil bidra til mer fagkunnskap og styrke vår posisjon som ekspert innen teknikk på helse- og undervisningsbygg i markedet, sier divisjonsdirektør i GK, Leif Øie.

Livsvitenskapsbygget har en foreløpig arealramme på 97.500 kvm og skal stå ferdig i 2026. Bygget blir arbeidsplass for rundt 1600 ansatte ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus HF som skal drive med forskning og undervisning, samt 1600 elever.