Fra venstre: Bjørn Stokkevåg og Kristoffer Abrahamsen, AF Energi, Per Roger Johansen, Statsbygg. Foto: HT Holm
Fra venstre: Bjørn Stokkevåg og Kristoffer Abrahamsen, AF Energi, Per Roger Johansen, Statsbygg. Foto: HT Holm

AF Gruppen fikk rørentreprise på 680 millioner på Livsvitenskapsbygget

AF Gruppen har inngått avtale med Statsbygg om levering av rørarbeider til Livsvitenskapsbygget.

Avtalen er inngått etter 4,5 år med samspill og har en verdi basert på målpris 680 millioner kroner uten merverdiavgift. Opprinnelig tildeling av totalentreprisen med samspill ble børsmeldt 20. desember 2018, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

- Partene har gjennomført en grundig samspillsfase siden 2019 der vi sammen har funnet kostnadseffektive og miljøgunstige løsninger. Bygget skal knytte ulike vitenskaper tettere sammen, og dette krever høye miljø- og klimakvaliteter i leveransen. Vi gleder oss til å bidra med å skape en felles arena for ledende universitets- og sykehusmiljøer innen livsvitenskap i Norge, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppeni meldingen.

Entreprise K301 Rørarbeider er en totalentreprise som omfatter sanitær, varme, brannslokking, gass- og trykkluft, prosess- og komfortkjøling. Avtalen er den hittil største som er inngått for AF Gruppens energivirksomhet.

Det nye Livsvitenskapsbygget er Statsbyggs største pågående byggeprosjekt og skal stå ferdig i 2026. Det 97 500 kvadratmeter store bygget skal huse 1 500 studenter og 1 000 ansatte ved Universitetet i Oslo, 650 ansatte ved Oslo universitetssykehus, næringsliv og andre samarbeidspartnere.