Markedsføringssjef Torkel Wæringsaasen i Rockwool Norge. Foto: Fredrik Warbo / Rockwool
Markedsføringssjef Torkel Wæringsaasen i Rockwool Norge. Foto: Fredrik Warbo / Rockwool

Rockwool lanserer returordning

Rockwool lanserer resirkuleringsprogrammet Rockcycle.

Det skriver Rockwool i en pressemelding.

Ifølge meldingen er dette det første resirkuleringsprogrammet for både gammel og ny steinull i Norge. I samarbeid med miljø- og gjenvinningsbedrifter tar Rockwool tilbake gammel og gjenværende isolasjon fra store byggeprosjekter, sorterer, kontrollerer og gjenbruker steinullen i ny Rockwool-isolasjon i sin fabrikk i Moss.

– Miljøsertifisering av byggeprosjektet blir stadig viktigere for aktører i byggebransjen fordi flere og flere byggherrer stiller krav til leverandørene sine om dokumentasjon på at de arbeider bærekraftig. Derfor har vi sikret at selskaper som benytter seg av Rockcycle også oppnår bedre miljøsertifisering, sier markedsføringssjef Torkel Wæringsaasen i Rockwool Norge.

Fra 2023 øker kravet til sortering og gjenbruk av materialer, både i forbindelse med nybygg og ved renovering, til 70 prosent. Samtidig vil det bli stilt krav om at det skal velges produkter som er egnet for gjenbruk og materialgjenvinning, skriver Rockwool.

– Vi mener at Rockwools nye returordning kan spille en viktig rolle for en mer sirkulær byggebransje. Systemet sikrer at steinullen som kommer i retur til fabrikken vår i Moss blir brukt direkte til produksjon av ny isolering. Ikke bare reduserer ordningen mengden byggeavfall i miljøet, den reduserer også forbruket av råmaterialer, sier Wæringsaasen i pressemeldingen.