Administrerende direktør Roger Dreyer i Amundsen Graf (til venstre) og konsernsjef Frederic Kristofferen i Pancom. Foto: Fredrik Bernhardsen / Pancom
Administrerende direktør Roger Dreyer i Amundsen Graf (til venstre) og konsernsjef Frederic Kristofferen i Pancom. Foto: Fredrik Bernhardsen / Pancom

Pancom kjøper seg opp i Amundsen Graf

Bygg- og eiendomskonsernet Pancom AS styrker eierposisjonen i den Porsgrunn-baserte entreprenørbedriften Amundsen Graf AS.

– Det har vært en tøff tid for byggebransjen i vår region, sier konsernsjef Frederic Kristoffersen i Pancom i en pressemelding fra konsernet.

Ledelsen og styret i det regionale bygg- og eiendomskonsernet har, ifølge meldingen, besluttet å satse på Amundsen Graf med ytterligere kapitalisering og styrket eierskap.

Amundsen Graf ble opprettet ved fusjonering av selskapene Amundsen-bygg, Graf Entreprenør og Grenland Mur høsten 2021, med Roger Dreyer som ny administrerende direktør. 2021 ble et krevende år med svake resultater for det nyopprettede selskapet.

– Det har vært tøffe tak, men etter noen krevende måneder er vi nå i ferd med å bygge det som vil bli et konkurransedyktig entreprenørselskap for fremtiden, sier Roger Dreyer i pressemeldingen.

Pancom skriver i meldingen at de har full tillit til den nye strukturen i selskapet, og har allerede tilført ny egenkapital i første halvår 2022.

– Vi har besluttet å styrke selskapet med nærmere 21,0 millioner kroner i første halvår 2022, sier Pancom-sjef Frederic Kristoffersen.

Etter emisjon i 2022 eier Pancom nå nærmere 70 prosent av Amundsen Graf.

– Vi har sterk tro på ledelsen og utviklingen i selskapet og har besluttet å tilføre ytterligere kapital fremover, understreker Kristoffersen.