Illustrasjonsfoto: Fredrik Bernhardsen/Pancom
Illustrasjonsfoto: Fredrik Bernhardsen/Pancom

Adolfsen Group går inn på eiersiden i Pancom

Adolfsen Group går inn på eiersiden i Pancom AS gjennom rettet emisjon på cirka 75 millioner. Videre kjøper Adolfsen Group seg opp til litt over 25 prosent i det regionale bygg- og eiendomskonsernet med utgangspunkt i Grenlands-regionen.

– Pancom AS er stiftet og bygget opp av gründerne Frederic Kristoffersen og Tobias Amundsen, som siden 2014 har samarbeidet om investeringer og oppbygging av selskaper med utgangspunkt i Telemark/Vestfold. I dag har konsernet nærmere 250 ansatte i industriell produksjon, administrasjon og i eiendoms- og entrepriseselskaper. Konsernet konsoliderer i dag over 115 selskaper, og har cirka 2.200 boliger under utvikling i differensierte eiendomsporteføljer. Videre har Pancom Property AS cirka 35.000 kvadratmeter næringseiendom under forvaltning og 15.000 kvadratmeter under utvikling, heter det i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyde med å lande en kapitalisering som vil løfte Pancom videre de neste årene. Vi har store ambisjoner for dette selskapet, og har allerede godt samarbeid med selskaper i Adolfsen Group gjennom eiendomskonsernet Heimgard Bolig AS. Nå ser vi frem til ytterligere godt samarbeid fremover, sier konsernsjef i Pancom, Frederic Kristoffersen, i meldingen.

Emisjonen løfter den verdijusterte egenkapitalen i konsernet til litt over 430 millioner kroner ved årsskiftet.

– Vi har over noen år nå tilført kapital i Pancom AS gjennom rettede emisjoner, som er nødvendig for å gjennomføre vekst. Jeg er glad for at vi fortsatt har lokalt majoritetseierskap, og har en solid kapitalbase som gir trygghet for vekst og videre utvikling, sier Kristoffersen.