Petter Gram. Foto: Optimera
Petter Gram. Foto: Optimera

Optimera henter ny Proff og Montér-sjef fra egne rekker

Petter Gram (48) er ansatt som ny direktør for Proff og Montér, og inntar dermed en av toppstillingene i byggevarekjempen Optimera.

Optimera har også hentet inn Heidi K. Nordby som ny CFO, skriver de i en pressemelding.

Gram kommer fra stillingen som regionsdirektør for Telemark, Buskerud og gamle Vestfold-fylke. Tidligere har han også vært salgssjef i Optimera Proff og ble med inn i konsernet da Byggmakker Zeiner i Tønsberg ble kjøpt opp i 2008. Han får nå ansvar for det største forretningsområdet i Optimera. Gram erstatter Knud Holm som gir seg i selskapet etter 35 år.

-Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på denne oppgaven og er ydmyk i forhold til det som venter. Vi er markedsleder i mange segmenter, men jeg mener vi fortsatt kan vokse mye. Jeg har vært heldig å være del av en fantastisk kompetent gruppe med regionsdirektører i mange år og vet at vi har rett mannskap for å klare det, forteller Gram i meldingen.

Han føyer sin inn i rekken av medarbeidere i Optimera som inntar selskapets toppledergruppe. Seks av ti medlemmer i ledelsen er rekruttert internt.

-Petter har, sammen med sitt team, levert meget sterke resultater i flere år. Dessuten har han vært sentral i flere viktige prosjekter i Optimera de siste årene, blant annet eCommerce og nytt CRM-system. Han har sterk gjennomføringskraft og rett person til å utvikle forretningsområdet videre, sier administrerende direktør i Optimera, Erik Tønnesen i meldingen.

Optimera har også ansatt Heidi K. Nordby som ny CFO. Hun kommer fra tilsvarende stilling i Modino, og har tidligere erfaring fra flere stillinger i Orkla ASA og som Finansdirektør i Findus.

-Heidi har bred kompetanse og betydelig tyngde innen økonomistyring. Hun har solid og relevant erfaring fra ulike nivåer og jeg ser frem til å få henne som en del av ledergruppen i Optimera, sier Tønnesen.

Gram tiltrer sin nye rolle i løpet av våren, mens Nordby starter etter sommeren.