Foto: OnninenFoto: OnninenFoto: OnninenFoto: OnninenFoto: ChrystalLedFoto: ChrystalLed

Onninen lyser opp lageret med LED

Onninen valgte å satse på LED-lys da de skulle skifte ut de gamle lysene i det 20.000 kvadratmeter store hovedlageret.

Det skriver Onninen i en pressemelding tirsdag.

LED lampene, levert av norske Ledlight Group, skal nå være montert, og lyser opp både hovedlageret og tilhørende temperert lagerbygg ved siden av administrasjonsbygget, skriver Onninen.

– Med et gulvareal på omkring 20.000 kvadratmeter, og med pallreoler, i tillegg til dypstablingsområde for høyfrekvente og store varer, er det både tidskrevende og dyrt å bytte lamper. Nå slipper vi dette, i tillegg har vi fått en miljøvennlig løsning som gir mye bedre lys, sier Arild Aamot, leder for Teknisk og Drift i Onninen.

– Vi arbeider kontinuerlig internt med å redusere vår påvirkning på miljøet. Da vi byttet til CrystalLed, falt strømkostandene dramatisk. Vi har aldri før brukt så lite strøm som nå, fortsetter Aamot.

– I første omgang var bytte av lys et ENØK-tiltak, men lyset har også blitt mye bedre. Lagermedarbeiderne skryter av mer energi på jobb. Det er klart at det i starten kom noen reaksjoner på å bytte fra varmt til et kaldere lys, men dette gjør at vi ser varene bedre, og dermed jobber mer effektivt, avslutter han.