<p>En ny type LED-belysning setter sitt preg på den oppgraderte hagen til Darren Saines.</p>Foto: Foto: Darrens Saines hagedesignFoto: Foto: Darrens Saines hagedesignFoto: Foto: Darrens Saines hagedesignFoto: Foto: Darren SainesSlik ser huset og deler av hagen ut i dagslys. (Foto: Svanhild Blakstad)

Lyser opp hagen med ny LED

Hagen trenger ikke å ligge i stummende mørke selv om det er høst og vinter. I hagedesigner Darren Saines nyrenoverte hage gjør LED-lysene sitt inntog og lyser opp både pergola, husfasade og terrassetrapper. (Bildekarusell)

- Det er en helt ny type LED-lys som er brukt i hagen. De er laget spesielt med tanke på utendørs bruk, forteller Darren Saines.

Lysene kommer i "strimler" og består av små lyspunkter. Dette er metervare, slik at man kan skaffe mengde etter behov og økonomi. De kan også dimmes.

LED-lysene er brukt i pergolaene og i underkant av trappetrinnene på den nye terrassen. I tillegg er de innfelt i en tredekor i Kebony på husets nye fasade. Sammen utgjør dette en form for belysning som både er dekoraktiv og er funksjonell.

LED-lysene tåler utendørs bruk, kommer i flere farger og kan kjøpes i metervis. (Foto: Döllken Lightning)

Produktet er nytt i Norge og produseres av Döllken Lighting i Tyskland.

- Forhandlernett i Norge er foreløpig ikke på plass, men det jobber vi med, opplyser Niels Thomas Brandt i selskapets norske avdeling Döllken Nordic.

Lysene som er brukt i Saines hage er i tre ulike farger; henholsvis gjennomsiktig, frosted og oransje.  LED-lysene har følgende egenskaper:

- IP68 (kan senkes ned under vann)
- Kan leveres i lengder opp til 20 meter
- Salt og UV-bestandig
- Kommer i forskjellige farger.

Hage.no besøkte Darren Saines nyrenoverte hage i høst. Se bilder og les reportasjen her: Hagedesigneren fornyet egen hage

Darren Saines har utstrakt bruk av belysning i sin nye hage. Her er han fotografert på dagtid foran den ene pergolaen, som har innfelt LED-belysning i tak og vegger. (Foto: Svanhild Blakstad)