Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX

Norsk politi ser på stjålet verktøy for millioner i Romania

Norsk politi undersøker denne uken et stort beslag av stjålet verktøy gjort av politikolleger i byen Targoviste i Romania.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

Politiet kaller det en ny trend at østeuropeere kommer til Norge for å stjele verktøy fra byggeplasser. Siden i fjor høst har en avdeling i Oslo politidistrikt jobbet for å avsløre bandene. De har tatt 19 rumenere allerede.

– Vi bestemte oss for at vi skulle sette inn en større innsats for å ta de som står bak innbrudd og tyveri fra norske byggeplasser. Vi har også tidligere vært i Romania for å sjekke ut beslag gjort av rumensk politi, sier leder i Spesiell innsats-avdelingen i Oslo politidistrikt Tonje Reiten til NRK.

Det er flere rettssaker mot rumenske tyveribander som kommer opp i Oslo tingrett i løpet av våren.

Politiet begynte å etterforske noen av bandene etter at de rykket ut til alarmer som ble utløst på byggeplasser.

– Vi kom på sporet av tyvegodset som nå er funnet i byen Targoviste via bilder på en mobiltelefon. Den tilhørte en person vi hadde tatt for tyverier fra norske byggeplasser, sier Tonje Reiten.

Politiet begynte onsdag et to dagers besøk hos politikolleger i Romania.

– To store lagre fulle av verktøy stjålet i Norge ble oppdaget i Targoviste. Rumensk politi har beslaglagt store mengder verktøy og vi skal sjekke dette ut nå, sier Reiten til NRK.