Programleder Christian Aarhus, administrerende direktør Reinert Hersleth i Hersleth Entreprenør, politiinspektør Anne-Catherine Gustafson fra Politidirektoratet og programleder Frode Aga. Foto: Arve Brekkhus

Ny podkast: Politiet vil ha digital portal for å anmelde byggeplasstyveri

Bransjen etterlyser en digital portal der man enkelt kan anmelde tyverier. Politiet sier ja, men kan ikke love når den er på plass.

9 av 10 entreprenører har opplevd byggeplasstyverier, og i den siste utgaven av podkasten Byggeplassen har vi besøk av politiinspektør Anne-Catherine Gustafson fra Politidirektoratet og administrerende direktør Reinert Hersleth fra Hersleth Entreprenør som snakker om hvordan tyveriene påvirker en entreprenørs arbeidshverdag og hva kan politiet gjøre for å stoppe bander som raider norske byggeplasser.

Ett av temaene som kommer opp i podkasten, er ønsket om en digital portal der entreprenørene kan anmelde byggeplasstyverier.

Regiondirektør Hans Martin Moxnesi EBA Vestenfjeldske etterlyste nylig en slik portal. Moxnes tror det vil senke terskelen for å anmelde byggeplasstyverier. I dag velger kun 2 av 10 entreprenører som rammes å anmelde.

– Det er mulig å få på plass en digital portal, og det har vi ønsket å få til lenge. Jeg tror det ville gjort kunnskapsgrunnlaget vårt langt bedre enn det er i dag, sier Anne-Catherine Gustafson fra Politidirektoratet i podkasten og beklager samtidig at det ikke finnes muligheter til å anmelde digitalt i 2019.

– Politiet er en etat i spagat og at vi må gjøre prioriteringer. Men ja, vi ønsker å få til dette, og det står på agendaen vår. Men jeg kan dessverre ikke love noe og si noe eksakt om når det eventuelt er på plass, sier hun.

Reinert Herselth mener en slik portal ville vært nyttig for bransjen.

– Det er klart at den ville gjort det enklere. Det ene er å anmelde noe i håp om at noen skal bli tatt for det, men det er nesten vel så viktig at en slik portal fungerer som et register der mange kan registrere tapt utstyr. Deretter kan politiet bruke den informasjonen som ligger der til det de trenger til sitt arbeid, sier Hersleth.

Alle episodene av podkasten Byggeplassen kan du lytte til her.

Du kan også finne podkasten i din podkast-app på telefonen din.