<p>Fv: Kjetil Aarvik, Kjell Aarvik og Bjarte Aarvik fra Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy</p>Foto: Kjetil Vasby BruarøyFoto: Kjetil Vasby BruarøyFoto: Kjetil Vasby BruarøyFoto: Kjetil Vasby BruarøyFoto: Kjetil Vasby Bruarøy

Norgeshus stolt over å ha vunnet prisen for årets småhusprosjekt

Under Boligkonferansen 2017 som ble arrangert av Boligprodusentenes forening ble prisen for årets småhusprosjekt delt ut. Vinneren ble Norgeshus med prosjektet «Moment».

I juryens begrunnelse heter det: «Eneboligen skiller seg ut gjennom en utkraget andre etasje som hviler på fire tynne stålsøyler. Terrassen ligger ytterst i utkragingen cirka 10 meter over bakken. BIM er brukt for alle fag og det er utført kollisjonskontroll i Solibri. Boligen har væske/-vann varmepumpe og energimerke grønn A.»

- Inspirerende

Boligen er satt opp på Os i Hordaland av Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik AS. Daglig leder for Norgeshus-forhandleren, Bjarte Aarvik er veldig stolt av å motta prisen:

- Dette er inspirerende. Det er spesielt artig å vinne pris på et prosjekt hvor utgangspunktet er et av våre kataloghus. Vi håper prisen kan bidra til å hjelpe kundene våre å forstå at de kan få «det du vil ha». Så er det selvfølgelig også en pris vi deler med alle våre fantastiske medarbeidere, sier han i en pressemelding fra Norgeshus.

Huset svever
Moment har et ekspressivt uttrykk med sin utkragning som hviler på fire tynne stålsøyler. Den svever. Ved at den henger slik i lufta, skapes spennende rom i terrenget, samtidig som den avgir et redusert fotavtrykk i naturen. Trærne rundt er bevart og gir følelsen av å bo oppe blant trekronene når du står inne i hovedetasjen av bygget. Huset innbyr sine beboere til romopplevelser utenom det vanlige. Det er også et svært praktisk og kompakt hus som egner seg godt for både par og familier.

Konstruksjonen og det estetiske uttrykket skaper sammen en spennende arkitektonisk helhet i prosjektet. Moment skiller seg ut fra mange av nåtidens kataloghus fra norske boligprodusenter.

Omtegnet kataloghus
Den opprinnelige versjonen av Moment var tegnet for Norgeshus sin huskatalog av arkitekt John Birger Grytdal. Arkitekt Elisabeth Lilleby har, i samarbeid med utbygger, tegnet om huset for å passe inn på tomten i Os og tilpasset prosjektet til omgivelsene. Begge arkitektene jobber på Norgeshus sitt Arkitekt og ingeniørkontor på Melhus.

Arkitektene John Birger Grytdal og Elisabeth Lilleby, begge Norgeshus AS. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy

Kort byggetid med lokale leverandører
Til tross for at man kan få inntrykk av et komplisert bygg, tok det ikke mer enn ni måneder å sette opp. Byggestart for terrengarbeidene var like før sommeren 2015. Fra grunnmuren ble satt opp til ferdig bygg stod klart i mars 2016, gikk det kun sju måneder. Det skyldtes nok blant annet at Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik i stor grad benyttet lokale leverandører og håndverkere i byggeprosessen.