Norconsult vant detaljprosjekteringen av Inn-Trøndelag Helse og beredskapshus. Illustrasjon: Praksis arkitekter

Norconsult prosjekterer Trøndelags nye helsehus

Norconsult har signert kontrakt med Steinkjerbygg KF om detaljprosjektering av Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus i Steinkjer.

Norconsult har vunnet konkurransen om detaljprosjektering av Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Arkitektarbeidene skal utføres av Praksis Arkitekter i samarbeid med Norconsult Solem Arkitektur. Alle øvrige fag skal prosjekteres av Norconsult, skriver rådgiverselskapet i en pressemelding tirsdag.

– Spennende prosjekt

Norconsult vant oppdraget i konkurranse med ni andre tilbydere, og scoret, ifølge meldingen, høyest på kompetanse, referanser og tilbudt personell.

− Et av kompetansekriteriene som ble vektlagt, var hvorvidt konsulentene hadde erfaring med relevante bygg. Her la vi ekstra vekt på bygg innenfor helse- og beredskapssektoren. Det var her Norconsult skilte seg ut i forhold til flere av konkurrentene. Vi i Steinkjerbygg KF er glade for å ha med oss en solid samarbeidspartner i oppføringen av fremtidens helse- og beredskapsbygg, uttaler prosjektleder Olav Brauti fra Steinkjerbygg KF i pressemeldingen.

− Dette er et av de største byggeprosjekter som noen gang har vært gjennomført i Steinkjer-regionen. I Norconsult er vi stolte over å få være med på dette spennende prosjektet og samtidig bidra til et enda bedre lokalsamfunn i Inn-Trøndelag, sier regiondirektør for Region Midt i Norconsult, Jan Kåre Iversen.
Samler tilbudene

Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus planlegges som et regionalt helsetjeneste- og kompetansesenter, med fokus på å bringe helsetjenester nærmere innbyggerne i hele regionen.

Prosjektet er på omtrent 13.000 kvadratmeter, og inneholder blant annet brannstasjon, lokaler for sivilforsvaret, ambulansestasjon, distriktmedisinsk senter, rehabiliteringsavdeling, legevakt, spesialisthelsetjenester, apotek og legesenter. Prosjekteringsarbeidet startet i slutten av juni og vil pågå i omtrent ett år. Byggestart er planlagt til september 2017, og ferdigstilling sommeren 2019.