BIM-modell Rafnes. Illustrasjon: Norconsult
BIM-modell Rafnes. Illustrasjon: Norconsult

Norconsult får kraftkontrakt i Grenland

Norconsult leverer EPCM- og prosjekteringstjenester når INEOS Inovyn fornyer kraftforsyningen til industriområdet på Rafnes i Bamble.

INEOS Inovyn har et stort kjemisk industrianlegg med blant annet klor- og PVC-fabrikk på Rafnes i Bamble. Når kraftforsyningen til fabrikkanleggene, inkludert anleggene på Rønningen, nå skal fornyes, er Norconsult blitt tildelt oppdraget med å utføre prosjektet på vegne av INEOS Inovyn som en EPCM-leverandør. Norconsult har ansvar for prosjektledelse, prosjektering, anskaffelse, kontrakthåndtering, anleggs- og byggeledelse samt systematisk ferdigstillelse, skriver rådgiveren i en pressemelding.

– Kraftforsyning er et viktig satsningsområde for Norconsult og vi er svært glade for tilliten INEOS Inovyn gir oss. Norconsult ønsker å ta større ansvar i prosjekter i form av EPCM-leveranser, og jeg er trygg på at våre dyktige ingeniører vil finne de beste løsningene for å møte oppdragsgivers behov for økt kraftforsyning og mål om redusert klimautslipp, sier Sten-Ole Nilsen, konserndirektør Fornybar energi i Norconsult i meldingen.

Det skal bygges en ny transformatorstasjon med to nye 70 MVA transformatorer, nytt 132 kV apparatanlegg, nytt 22 kV apparatanlegg, og store bygningsmessige arbeider inne på området.

Arbeidene ved fabrikkanleggene er allerede godt i gang, og gjennomføres mens det eksisterende anlegget er i drift, melder Norconsult.