Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult (fra venstre), med Frode Aga og Christian Aarhus i Byggeplassen. Foto: Sindre Sverdrup Strand
Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult (fra venstre), med Frode Aga og Christian Aarhus i Byggeplassen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast: Slik påvirker børsnoteringen Norconsult

Norconsult er på børs. Hvilke muligheter gir det selskapet og de ansatte? Og hvor ofte sjekker egentlig konsernsjefen aksjekursen?

– Jeg gjør det nok om en gang om dagen, i hvert fall. Og så må jeg innrømme at det var enda litt oftere den første dagen vi var på børs, svarer konsernsjef Egil Hogna på spørsmålet om hvor ofte han sjekker aksjekursen til selskapet.

I podkasten Byggeplassen snakker også Hogna om hvordan veien mot børsnoteringen 10. november har vært og hvordan endringen påvirker selskapet og de ansatte på kort og lang sikt. Blant annet vil børsnoteringen få innvirkning på selskapets økonomi, sier Hogna.

–Det gir oss muligheten til å kunne gjøre større oppkjøp enn vi har gjort tidligere hvis vi ønsker det, sier han og legger til:

– Men det betyr ikke at strategien vår har endret seg, fordi vår strategi har alltid vært å hovedsakelig vokse organisk, altså gjennom vanlige ansettelser. Men så har vi også blitt dyktige til å kjøpe mindre selskaper. Men det vi nå får muligheten til nå er også det å selektivt se på større selskaper. Det er en påvirkning av børsnoteringen, sier Hogna.

I tillegg får børsnoteringen en innvirkning på hvordan selskapet kommuniserer utad.

– Vi må være enda ryddigere i vår eksterne rapportering. For nå skal vi ikke lenger bare snakke med våre medarbeidere, som har vært vår aksjonær tidligere, vi må også snakke snakke i forhold til våre nye, eksterne eiere, sier Hogna.

I episoden kan du også høre hva Hogna tenker om markedet fremover, sitt eget aksjekjøp i Norconsult og aksjeprogrammer for de ansatte, videre Norden-satsing og hvordan innoget av språkmodeller og kunstig intelligens vil påvirke rådgiverbransjen.