Kattås Vannbehandlingsanlegg, er vinner av prisen Autodesk Design & Make Awards 2023. Illustrasjon: Norconsult
Kattås Vannbehandlingsanlegg, er vinner av prisen Autodesk Design & Make Awards 2023. Illustrasjon: Norconsult

Norconsult vant internasjonal pris for vannbehandlingsanlegg

Søndag ble det klart at Norconsult, med prosjektet Kattås Vannbehandlingsanlegg, vant prisen «Beste infrastrukturprosjekt» i klassen for Arkitektur, prosjektering og konstruksjon på Autodesk Design & Make Awards 2023.

Prisen ble delt ut under AU-konferansen i Las Vegas på søndag, en konferanse med 12.000 fysiske deltakere og over 20.000 online-deltakere.

– Denne prisen viser at Norge og Norconsult er langt fremme innen digitalisering, og at vi kan hevde oss i tøff, internasjonal konkurranse. I prosjektet får vi frem hvordan vi kan utvikle nye metoder for heldigital prosjektgjennomføring og høste enda større verdi fra den digitale modellen, sier konserndirektør Hovedkontor i Norconsult, Bård Hernes i en pressemelding.

Prosjektet er Asker og Bærum Vannverks nye vannbehandlingsanlegg på Kattås i Vestmarka. Norconsult har hatt ansvaret for prosjektering av alle fag, med over 30 fagdisipliner involvert. Det er måten fagsamarbeidet er organisert på, med totalt 150 fagmodeller og 14 entrepriser, som gjorde at prosjektet gikk av med seieren.

Det omfattende samarbeidet mellom over 150 Norconsult-medarbeidere bidrar i sterk grad til prisen, skriver rådgiveren i meldingen. Sammenliknet med tradisjonell gjennomføring ved bruk av arbeidstegninger, har det i dette prosjektet vært stor forbedring på intern og ekstern kommunikasjon mellom mennesker og maskiner. Overlevert anlegg vil derfor svare til brukernes forventning da de har vært med å forme det selv.