NorDan gleder seg over at det nå skal gjøres en 100-millioners investering ved fabrikken på Moi. Fra venstre: fabrikksjef Torfinn Knutsen, bærekraftansvarlig Lena Rannestad Kloster, økonomisjef Dina Eik, konsernsjef  Dag Kroslid i NorDan Gruppen, hovedtillitsvalgt Marianne Hammerslund-Skåland, markedsdirektør Johannes Rasmussen i NorDan Gruppen, og administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan . Foto: NorDan.
NorDan gleder seg over at det nå skal gjøres en 100-millioners investering ved fabrikken på Moi. Fra venstre: fabrikksjef Torfinn Knutsen, bærekraftansvarlig Lena Rannestad Kloster, økonomisjef Dina Eik, konsernsjef Dag Kroslid i NorDan Gruppen, hovedtillitsvalgt Marianne Hammerslund-Skåland, markedsdirektør Johannes Rasmussen i NorDan Gruppen, og administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan . Foto: NorDan.

NorDan investerer 100 millioner i fabrikken på Moi

Nå skal roboter styre lageret, takmonterte solceller levere elektrisitet og topp moderne maskiner produsere vinduer og dører.

NorDan sin fabrikk på Moi i Lund kommune i Rogaland, har 270 medarbeidere og er ifølge NorDan Norges største vindusfabrikk. Nå planlegger selskapet investeringer i fabrikken for 100 millioner kroner.

– NorDan er Norges største vindusprodusent og en hjørnesteinsbedrift på Moi. Med denne investeringen tar vi et stort løft for fremtiden, noe som vil komme både lokalsamfunnet, våre ansatte og ikke minst kundene til gode i mange år fremover, sier administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan, i en pressemelding.

Han får støtte av hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet ved fabrikken, Marianne Hammerslund-Skåland.

– Dette er en viktig investering for NorDan, som også vil skape positive ringvirkninger for hele lokalsamfunnet. Jeg er stolt over alle som bidrar til den verdiskapningen vi har ved fabrikken, og fornøyd med at vi allerede har en lønnsomhet som viser at det er et potensial for investeringer i økt konkurransekraft, sier hun.

Fabrikksjef Torfinn Knutsen gleder seg over moderniseringen, som innebærer det største løftet siden de store fabrikkhallene ble reist på slutten av 1960-tallet.

– Et nytt maskinsenter bestående av tre helt nye linjer vil gi en betydelig effektivitetsøkning. Et splitter nytt, robotstyrt lager levert av Autostore sørger for tilgang til deler og komponenter når de trengs i produksjonen. I tillegg øker vi flyten og skaper en sikrere arbeidsdag for medarbeiderne, sier han.

Dag Kroslid , konsernsjef i NorDan Gruppen og styreleder i NorDan, vektlegger viktigheten av bærekraftperspektivet i investeringsprogrammet.

– I NorDan har vi en tydelig tradisjon for å investere i våre fabrikker, og det er meget positivt at vår hovedfabrikk på Moi tilføres moderne produksjonsteknologi samtidig som den fokuserer på tiltak innenfor bærekraft, sier han.