Picasa

Konkursrammet kjøkkenprodusent skiftet navn: Takk og Farvel AS

Den dumpingbeskylte kjøkkenprodusenten Kvalsvik Produksjon er slått konkurs.

Det skriver nrk.no onsdag.

Konkursen ble åpnet i Sunnmøre tingrett onsdag ettermiddag, men ikke for Kvalsvik Produksjon AS. Like før konkursen skiftet nemlig kjøkkenprodusenten navn til Takk og Farvel AS.

Bedriften skulle, ifølge artikkelen på nrk.no, gi sårt etterlengtede arbeidsplasser i Dovre. I stedet har selskapets tilstedeværelse på Dombås blitt en hodepine for Dovre kommune.

Kommunen investerte 40 millioner kroner for å bygge en industrihall for bedriften i 2008. Dette skulle gi mellom 20 og 30 arbeidsplasser på Dombås, og at disse skulle være der i lang tid.

Bedriften har, ifølge nrk.no, en gjeld på 1,8 millioner kroner til Dovre kommune over manglende husleie.

I begynnelsen av februar varslet Kvalsvik at det kunne bli aktuelt å slå kjøkkenprodusenten konkurs. Han begrunnet dette med mye negativ omtale av bedriften i mediene, spesielt i avisa GD. Ifølge Kvalsvik hadde dem negative omtalen vært langt mer ødeleggende enn selve markedssituasjonen for kjøkken.

Byggeindustrien skrev i januar om beskyldninger om sosial dumping hos Kvalsvik Produksjon, som var anklaget for å drive forskjellsbehandling av norske og polske arbeidere.

Avisa GD kunne melde at mens de norske ansatte fikk 10.000 kroner i såkalt «julelønn», i mangel av ordinær lønnsutbetaling, måtte elleve ansatte fra Polen ta juleferie uten ei krone i lønningsposen.

Les mer om beskyldningene her.