Horten Hus forble ikke historie. Nå starter Horten-familien på nytt opp gjennom nytt selskap. Hovedfokuset i oppstartsfasen blir hytteproduksjon (foto: Jørn Hindklev).

Horten Hus prøver igjen etter konkursen

Horten Hus lå ikke lenge nede etter konkursen i slutten av januar. Nå starter Horten-familien opp igjen med hus- og hytteproduksjon gjennom et nytt selskap.

Det var morselskapet Fåvang Industrier som ble slått konkurs i slutten av januar. Nå melder gd.no at Horten Hus fortsatt skal produsere hytter og boliger på Fåvang gjennom selskapet Horten Utvikling. Aksjonærene er Gunnar Horten og sønnen Geir Jostein Horten.

De går ifølge gd.no inn med en aksjekapital på 6 millioner kroner i det nye selskapet, som med eksisterende kapital i selskapet får en total startkapital på 10 millioner kroner.

– Vi skal tilbake til røttene for Horten Hus og ha fokus på de tingene vi var gode på, nemlig oppføring av eneboliger og hytter. Vi skal ikke drive entreprenørvirksomhet, sier styrelder Geir Jostein Horten til gd.no. Fokuset i oppstartsfasen blir hytter.

Fåvang Industriers konkurs ble utløst gjennom at Horten Hus Oslo først gikk konkurs. Dette var et selskap som satset på entreprenørmarkedet. Byrdene etter denne konkursen ble for tung å bære for morselskapet.

Geir Jostein Horten avviser ifølge gd.no at konkursen til Fåvang Industrier var en styrt avvikling.

– Det er jeg som taper mest på konkursen. Hvis det kunne vært unngått hadde jeg selvsagt ønsket det. Hvis vi hadde skutt inn pengene i det konkursrammede selskapet hadde pengene blitt borte i prosjektene vi blant annet hadde i Oslo. Vi må se hvor pengene kommer mest til nytte. Her bruker vi dem i et selskap med et helt annet kostnadsbilde. Midlene vil utgjøre mer her enn i selskapet som gikk konkurs, sier Horten til gd.no.