JCB viser frem den nye liftserien under Conexpo i Las Vegas.

JCB viser ny liftserie

JCB har kastet seg inn i liftmarkedet og lanserer hele 27 modeller i løpet av 2017. På Conexpo i Las Vegas viser den engelske maskinprodusenten frem de første modellene.

JCB kom med nyheten om liftsatsingen i begynnelsen av februar. Conexpo er den første av de store messene hvor liftene blir vist frem for publikum.

JCB kommer blant annet med flere bomlift-modeller med knekkarm. AJ50D er den første modellen. Den har maks arbeidshøyde på 15 meter og en kurvkapasitet på 250 kilo.

27 modeller

Hele 27 liftmodeller skal JCB lansere i løpet av 2017. Først ut er ni elektriske sakselifter som senere i år blir komplettert med tre dieseldrevne utgaver. Arbeidshøyden for sakseliftene varierer fra 4,6 til 13,8 meter.

Rett rundt hjørnet er også ti dieseldrevne lifter med teleskopbom, som strekker seg fra 21 til 42 meter. JCB vil i tillegg lansere fem bomlifter med knekkarm, fire dieseldrevne og en elektrisk, som får en arbeidshøyde på 15 til 25 meter.

Under Conexpo viser JCB frem sakseliftene og den første modellen bomlift med knekkarm.

Fornuftig

Daglig leder Ole Marius Rosendal i Rosendal Maskin AS, tror det er fornuftig av JCB å satse på lifter for å stå enda sterkere i kampen om utleiekundene.

– En av hovedgrunnene til at JCB satser på lifter er nok for å bli en totalleverandør til utleiebransjen. Nå kan de tilby lifter sammen med teleskoptrucker og anleggsmaskiner, uttalte Rosendal til Byggeindustrien i forbindelse med lanseringen av liftserien.

– Dette er en spennende nyhet, men det en helt ny produktgruppe for oss. Vi leverer JCB teleskoptrucker til den norske utleiebransjen og ser absolutt et potensial for å også selge lifter, sa Rosendal.

Skal se på JCB-liftene

Jone Ølberg i Naboen Utleie er på Conexpo i Las Vegas blant annet for å se nærmere på JCBs nye liftserie.

Byggeindustrien treffer Jone Ølberg i Naboen Utleie under Conexpo. Han er på messen blant annet for å se på JCB-liftene.

- Jeg skal ha et møte med JCB. De har gode utleieprodukter i andre maskintyper, så det blir spennende å se hva de kommer med på liftområdet, sier Ølberg.

Enormt marked

JCB har store ambisjoner om å ta markedsandeler i liftmarkedet, og potensialet er enormt. På verdensbasis blir det nemlig solgt cirka 130.000 lifter i året, noe som utgjør en omsetning på respektable åtte milliarder dollar.