Arkivfoto

Arkivfoto

Jackon satte inn sin første eksterne styreleder noensinne

Ole Enger er innsatt som ny styreleder i det familieeide industrikonsernet Jackon. Nå skal konsernet jakte ny toppsjef.

Det skriver Jackon i en pressemelding denne uken.

Ole Enger har, ifølge meldingen, lang erfaring fra norsk industri, blant annet fra Norsk Hydro, Elkem og REC. Han har i tillegg flere år bak seg med styreverv i norske bedrifter. 16. juni tok han over etter tidligere styreleder Magne Solgaard, som sammen med arvingene etter Jackon-gründerne Solgaard og Akselsen, sitter med det lokale eierskapet.

– Siden oppstarten i 1956 har eierfamiliene stilt med styreledere. Vi mener nå at det er riktig å tilføre mer ekstern kompetanse for å møte både dagens og framtidens endringer i markedet, sier avtroppende styreleder Magne Solgaard i pressemeldingen.

– Ole Enger har lang og bred erfaring fra industrien, og vi er glade for at han har kommet til Jackon, legger han til.

Den nye styrelederen sier han ser fram til å bidra til å utvikle selskapets forretningsstrategier sammen med resten av styret og organisasjonen. Nå starter arbeidet med å finne en erstatter etter Stein Trygsland, som etter åtte år som konsernsjef trakk seg tilbake høsten 2020. Finansdirektør Hege Buer er fungerende konsernsjef inntil ny permanent løsning er på plass.

– Det er med entusiasme jeg går inn i rollen som styreleder. Jackon er et imponerende stykke norsk industrihistorie, der eierne har bygget bedriften sten for sten, noe jeg har stor respekt for. Jackon er et innovativt selskap som har vokst mye de siste årene, vi skal utvikle dette videre. Første trinn er å finne og ansette en ny konsernsjef, sier Ole Enger.