Fra venstre: Anders Lundin, Kristin Bredal og Allan Ruberg. Sistnevnte skal skal lede Intecs Nordiske satsning på Lysdesign, Intec Lighting. Foto: privat.
Fra venstre: Anders Lundin, Kristin Bredal og Allan Ruberg. Sistnevnte skal skal lede Intecs Nordiske satsning på Lysdesign, Intec Lighting. Foto: privat.

INTEC kjøper lysdesignselskapet Zenisk AS

INTEC har kjøpt det Oslo-baserte lysdesignselskapet Zenisk AS. INTEC er Instalcos satsing innen rådgiversegmentet i bygg og anlegg.

Zenisk har de siste årene vunnet flere priser, blant annet for belysningen av Frescohallen i Bergen, og har vært opptatt av bærekraftige løsninger innen lysdesign.

– Vi streber etter å gjøre god belysning tilgjengelig for alle ved å bringe designere, ingeniører og entreprenører til samme bord og fremme nært samarbeid i hvert prosjekt, sier Kristin Bredal, daglig leder i Zenisk AS, i en pressemelding.

– Oppkjøpet støtter INTECs plan om å utvikle et nordisk lysdesigntilbud. Nå ser vi frem til å utforske nye muligheter og sammen skape innovative, bærekraftige og effektive belysningsløsninger for våre kunder, sier Anders Lundin, administrerende direktør i INTEC, i den samme meldingen.

Instalco har sin virksomhet i Sverige, Norge og Finland, og driver med installasjon innen varme- og sanitærteknikk, elektro, kjøleenheter og industri, ifølge instalco.se. Videre heter det:

– Vår ambisjon er å vokse og bli et av Nordens største installasjonsselskaper (…) Vi legger et solid grunnlag for dette ved å erverve selskaper med høy produktivitet og engasjert ledelse. Dessuten vokser vi organisk ved at enhetene våre samarbeider innbyrdes.