Alexander Brage Hansen, daglig leder i BuildingSMART Norge sammen med ny styreleder Jane Bordal fra Statens vegvesen. Foto: BuildingSMART

Hun er ny styreleder i BuildingSMART Norge

Jane Bordal fra Statens vegvesen er valgt til ny styreleder i BuildingSMART Norge. Hun overtar etter Øyvind Skarholt fra Byggtjeneste.

Det skriver BuildingSMART i en pressemelding fredag.

Øyvind Skarholt har vært styreleder siden 2018, og ble takket av med blomster etter han hadde fullført sin siste oppgave som var gjennomføring av årsmøtet. Han går nå inn i organisasjonens valgkomité. Foto: BuildingSMART

– Dette er et verv jeg virkelig ser fram til å inneha. Å være med å påvirke hvordan bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen implementerer åpne standarder og langsiktig digitalisering er en spennende utfordring som vil være med å forme framtiden, sier Jane Bordal.

– Jane er en utrolig sterk fagprofil som jeg gleder meg til å ha som nærmeste sparringspartner. Det er også på høy tid at buildingSMART Norge får en kvinnelig leder. Det er inspirerende i et år da vi endelig ser at det er flere jenter som søker seg til utdanninger i bygg og anlegg, kommenterer Alexander Brage Hansen, daglig leder i BuildingSMART Norge.

Hansen startet som daglig leder 1. mars i år.

BuildingSMART-sekretariatet flytter i august inn i Næringslivets hus i Oslo, heter det i pressemeldingen. Det nye styret består nå av styreleder Jane Bordal i Statens vegvesen, nestleder Osmund Skorge i Statsbygg, Janne Aas-Jakobsen i Niras Norge, Aleksander Bjaaland i Holte, Arne Reinertsen i EA Smith, Johannes Meyer-Myklestad i Advokatfirmaet Selmer, Leif Øie i GK Inneklima og Ramnath Falch Ambathy i Statnett.