Illustrasjon: ARC ArkitekterIllustrasjon: ARC Arkitekter

HENT bygger kjøpesenter i Alta

HENT har sammen med Østlyngen Eiendom og ARC Arkitekter arbeidet i omtrent to år med å utvikle et nytt kjøpesenter i Alta. Nå settes spaden i jorda.

Det skriver HENT i en pressemelding tirsdag.

Det nye kjøpesenteret bygges sentralt i Alta, og blir 23.000 kvadratmeter stort. Bygget vil i første omgang bestå av to etasjer kjøpesenter og parkeringskjeller.

Dolphin Eiendom er en av flere eiere i byggherre Østlyngen Eiendom AS, og daglig leder Arild Holten forteller i pressemeldingen at det totalt blir omtrent 16.000 kvadratmeter med handelsareal, og at de allerede har skrevet kontrakt med flere nordiske butikkjeder, blant andre XXL, Power, Jula, Bohus, Jysk og Rusta.

– Det er mange avklaringer som må gjøres før et slikt prosjekt kan realiseres, og jeg vil på alle måter framheve kommunen og det engasjement og samhandlingsfølelse vi har opplevd gjennom hele prosessen, sier Holten.

Planene inneholder også en opsjon på oppføring av leiligheter på taket av kjøpesenteret. Det gjenstår noen detaljer før endelig tidsplan spikres, men status foreløpig er at leilighetene kommer for salg i løpet av 2022, skriver HENT i pressemeldingen.

Arbeidet skal utføres i en totalentreprise, og kontrakten er på 305 millioner kroner før merverdiavgift. Prosjektutvikler i HENT, Siamak Asli forteller at byggestart vil skje umiddelbart over sommeren, og at bygget etter planen skal ferdigstilles senhøsten 2022. Han framhever i pressemeldingen at det skal inngås en rekke underentrepriser, og at HENT ønsker flest mulig lokale entreprenører til disse oppdragene.