Foto: Helse Møre og Romsdal
Foto: Helse Møre og Romsdal

HENT signerte sykehuskontrakt i Molde

Onsdag signerte Helse Møre og Romsdal kontrakt med HENT AS om fundamenter, råbygg og tett bygg for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal.

Kontrakten har en verdi på over 800 millioner kroner inkludert merverdiavgift, skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

- Det er en viktig milepæl for Helse Møre og Romsdal å signere den største enkeltkontrakten for SNR-prosjektet. Jeg er veldig glad for at vi kan ønske HENT velkommen med på laget. Kontrakten sikrer at det nye akuttsykehuset på Hjelset vil begynne å reise seg i år som planlagt, sier Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal i meldingen.

Tidligere i år valgte byggherren å kansellere totalentreprisen de hadde inngått med Skanska, og heller dele opp prosjektet.

Kontrakten med HENT er den niende kontrakten SNR-prosjektet inngår i vår. Byggherren fortellet at både Åsen & Øvrelid AS og HENT AS leverte tilbud, men sistnevnte trakk det lengste strået i evalueringen av tilbud som ble målt på kvalitet og pris

- Vi er både stolte og ydmyke over å få tildelt et slikt viktig oppdrag. Prosjektet er godt utredet, og vi ser nå frem mot en kort samspillsfase og deretter byggestart til høsten. Vi er allerede involvert i fire andre sykehusprosjekt, og erfaringene fra disse vil vi selvsagt ta med oss inn i dette prosjektet, sier konsernsjef i HENT Jan K. Jahren i meldingen.

- Vi ser frem til å samarbeide med HENT som har bred erfaring fra flere sykehusprosjekt, blant annet UNN i Narvik, Østmarka akuttpsykiatri i Trondheim og LHL-sykehuset på Gardermoen, sier Bakke.