Johan Möller, landssjef for Håndverksgruppen i Sverige.
Johan Möller, landssjef for Håndverksgruppen i Sverige.

Håndverksgruppen forsetter veksten i Sverige

Håndverksgruppen tar ytterligere markedsandeler i Sverige gjennom inkluderingen av Lödde Måleri og FC Mureri.

Konsernet består nå av i alt 130 håndverksbedrifter i Norge, Sverige og Danmark, og er blant Nordens største aktører innen maling, gulvlegging, mur og flisarbeid.

– Vi er inne i en spennende fase med stor vekst og utvikling i Sverige. Lödde Måleri og FC Mureri bringer med seg en betydelig ekspertise og et bredt spekter av tjenester innen maler- og murerfaget. Vi får nå en enda bedre tilstedeværelse i Gøteborg- og Malmø-regionen, og er glade for at de to selskapene ønsker å vokse videre med oss, sier Johan Möller, landssjef for Håndverksgruppen i Sverige, i en pressemelding.

Lödde Måleri har 40 ansatte og omsatte for 52 millioner svenske kroner i 2022. Selskapet utfører alt av maleoppdrag, gulvsliping og overflatebehandling for privatpersoner og bedrifter i hele Lund og Malmö-regionen.

Selskapet har også faste rammeavtaler med flere av Skånes store kommunale selskaper, statlige myndigheter og private eiendomsbesittere som Balder og Heimstaden.

– Å bli en del av Håndverksgruppen gir oss en unik mulighet til å utvide vårt nedslagsfelt og tilby enda mer spesialiserte tjenester. Vi ser frem til å dra nytte av synergier og gruppens felles ekspertise, og er sikre på at dette samarbeidet vil skape en solid og lønnsom fremtid for både selskapet og våre ansatte, sier daglig leder Robert Nilsson.

Lödde Måleri omsatte i 2022 for rundt 52 millioner svenske kroner.

Gøteborg-baserte FC Mureri har 42 ansatte og ometter årlig for 80 millioner svenske kroner. Selskapet leverer alt av tjenester innen mur og flis, og jobber tett opp mot store entreprenører, boligbyggere og privatpersoner i hele regionen.

FC Mureri spesialiserer seg også på restaurering av kultureiendommer, og har utført omfattende arbeid med historiske bygg som Wernerska villan, Stenladan og Wilsonska flygeln fra henholdsvis 1500- og 1700-tallet.

– Vi er overbevist om at det er en riktig beslutning å bli en del av Håndverksgruppen, og det kjennes veldig bra å ha landet dette nå når vi står i en stadig mer krevende markedssituasjon. Vi vil dra nytte av gruppens størrelse og gode systemer, samtidig som vi opprettholder den høye kvaliteten våre kunder forventer, sier daglig leder Peter Falk i FC Mureri.

Lödde Måleri og FC Mureri vil fortsette å drive virksomhetene under nåværende navn og ledelse.