Christian Dahle sier han ser frem til rollen som styrelder i Arkitektbedriftene etter flere år som styremedlem. Foto: Foto: Arkitektbedriftene/Geir Lindhjem
Christian Dahle sier han ser frem til rollen som styrelder i Arkitektbedriftene etter flere år som styremedlem. Foto: Foto: Arkitektbedriftene/Geir Lindhjem

Han er ny styreleder i Arkitektbedriftene

Christian Dahle ble valgt til ny styreleder i Arkitektbedriftene på årsmøtet 6. juni.

Dahle, som har vært styremedlem i flere år, overtar som styreleder etter Michelle Wright. Hun gir seg etter fem år som styreleder.

– Jeg takker for den tillit det er å bli ny styreleder i Arkitektbedriftene. Arkitektbransjen opplever nå de mest utfordrende tider med oppsigelser, permitteringer og røde tall hos mange av våre medlemsbedrifter. Jeg ser frem til et godt samarbeid med administrasjonen og resten av styret for å sette arkitektbransjen på dagsorden og arbeide for rammebetingelser som gir rom for våre medlemsbedrifter til å lage meningsfull arkitektur, sier Christian Dahle i en pressemelding.

Dahle driver sitt eget arkitektkontor, Christian Austbø Dahle arkitekter AS. Han har tidligere vært arkitekt og partner i CF Møller, og tidligere i år ble han valgt til leder av Rådet for byarkitektur i Oslo.

– Jeg er glad for at Christian har takket ja til å bli ny styreleder og ser frem til et godt samarbeid i årene fremover for å sette arkitektbransjens utfordringer – og muligheter på dagsorden, sier administrerende direktør i Arkitektbedriftene, Steinar Skjerdingstad i meldingen.

– Samtidig vil jeg takke Michelle for det gode samarbeidet vi har de nesten to årene jeg har vært i Arkitektbedriftene. Michelle har ledet styret med en stødig hånd og vært en stor ressurs for administrasjonen i noen svært utfordrende år med pandemi og krig i Europas midte og den dramatiske situasjonen dette har medført for arkitektbransjen, sier Skjerdingstad.