Arne Birkeland er ny administrerende direktør i Rambøll Norge fra 1. mars. Foto: Tony Hall
Arne Birkeland er ny administrerende direktør i Rambøll Norge fra 1. mars. Foto: Tony Hall

Han blir ny administrerende direktør i Rambøll Norge

Arne Birkeland er ansatt som ny administrerende direktør i Rambøll Norge, og tiltrer stillingen 1. mars.

– Vi er svært glade for at Arne Birkeland har takket ja til å lede å lede Rambøll Norge videre. Vi er trygge på at vi med Arne får en leder med omfattende internasjonal toppledererfaring fra komplekse organisasjoner, stor gjennomføringskraft og ikke minst en sterk motivasjon for vår strategi, "Partner for bærekraftig endring", sier styreleder Peter Heymann Andersen via en pressemelding.

Arne Birkeland har de siste årene vært delaktig i oppbyggingen av selskapene Mørenot og Westcon Group AS.

– Kombinasjonen av kommersiell teft og en sterk drivkraft for bærekraftige løsninger er avgjørende for å utvikle Rambøll Norge videre i tett samarbeid med vår internasjonale virksomhet, sier Heymann Andersen.

– Dette var en unik mulighet for meg og jeg gleder meg enormt. Rambøll Norge er en solid virksomhet og jeg gleder meg både til å bli kjent med nye kolleger og bygge videre på det solide fundamentet som er lagt ned av Ole-Petter Thunes og hans team. Ingenting er mer motiverende enn å gjøre en forskjell, og jeg er fast bestemt på å bringe våre innovative løsninger og kunnskap ut til kundene, samtidig som vi skaper et mangfoldig arbeidsmiljø, sier Arne Birkeland i meldingen.

– Verden står overfor en omstilling vi ikke har sett maken til. Med Rambøll får jeg være med å tilby løsninger for endringene vi som samfunn skal gjennom. Det å få bidra til Rambølls utvikling gjennom virksomheten i Norge, omsluttet av både globale og lokale ekspertteam, er et utfordrende, dog ekstremt spennende oppdrag, påpeker Arne Birkeland.

Birkeland er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han har tidligere blant annet ledet både skipsarkitekter og ingeniører i Wärtsilä Corporation og Aker Solutions.

Ole-Petter Thunes, som i august i fjor besluttet å tre tilbake etter 13 år som leder for Rambøll Norge, vil fra 1. mars gå over i en rolle som senior prosjektdirektør.

Ole Petter Thunes. Foto: Rambøll

Ole Petter Thunes. Foto: Rambøll