Tidligere konserndirektør for IT i GK Gruppen, Øyvind Monrad-Krohn, er CDO (digitaliseringsdirektør) i GK Gruppen. Foto: GK

GK Gruppen med egen digitaliseringsdirektør i ledergruppen

GK Gruppen vil fra første november ha en CDO, «Chief Digital Officer», i sin øverste ledergruppe. Tidligere konserndirektør for IT i GK Gruppen, Øyvind Monrad-Krohn, trer inn i den nye stillingen.

Inkluderingen av en egen digitaliseringsdirektør i ledergruppen er en del av GKs fokus på digitalisering og robotisering, skriver de i en pressemelding torsdag.

– Vi treffes i det daglige av stadig ny utvikling og nye tiltak innen praktisk bruk av digitalisering og robotisering, uttaler Jon Valen-Sendstad, konsernsjef i GK Gruppen.

– Foruten digitalisering av de administrative prosessene, ser vi det skjer mye på områder som vareleveranser og innkjøp, prosjektutvikling og prosjektering, produksjonsprosesser på byggeplass, produksjonsroboter, fjernovervåking av bygg, sikkerhet, SD-anlegg, energioppfølging, integrering av varebeskrivelser i digitale modeller, 3D-scanning og -printing, RFID-koding, beacons og mye mer, sier han.

Påtroppende digitaliseringsdirektør (CDO) Øyvind Monrad-Krohn har til nå vært konserndirektør for IT i GK Gruppen, og poengterer i pressemeldingen at å være digitaliseringsdirektør er en vridning mot å være enda mer forretningsorientert.

– Det digitale veikartet for byggebransjen er en meget bra start, men må fylles med konkret innhold. Veikartet legger opp til en gjennomgående digitalisering av alle ledd i kjeden, og for at dette skal skje må det gjøres en innsats både av forretningen og IT, sier Monrad-Krohn.

Konsernsjef Jon Valen-Stenstad påpeker i pressemeldingen at GK ikke er kjent med at noen andre bedrifter har tatt steget å inkludere en egen digitaliseringsdirektør i ledergruppen.

– Jeg oppfatter at mange har sett på digitalisering og robotisering som noe eget eller noe som skal legges på toppen av det eksisterende. Vi tenker annerledes på dette punktet, sier han.

– Digitalisering er ikke noe man kan velge bort, men man må gjøre det på en god måte, avslutter Øyvind Monrad-Krohn.