Illustrasjon: Helse Midt-Norge

Gir Skanska frist til fredag med å komme med «akseptabelt tilbud» – hvis ikke kanselleres milliardkontrakten

Helse Møre og Romsdal har gitt Skanska frist til fredag 18. desember med å komme med et «akseptabelt tilbud» for det nye akuttsykehuset i Molde. Hvis ikke, kanselleres milliardkontrakten.

I forrige uke meldte Helse Møre og Romsdal at de vurderer å kansellere kontrakten med Skanska på bygging av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) på Hjelset i Molde. Styret i Helse Møre og Romsdal ba entreprenøren komme med et endelig tilbud.

Styret vedtok følgende: «Styret for Helse Møre og Romsdal gir adm. dir. fullmakt til å signere varsel om avbestilling der Skanska Norge vil bli gitt en siste frist til å gi et endelig tilbud, samt avbestillingsbrev.»

Styremøtet ble holdt onsdag, og nå melder Romsdals Budstikke og Tidens Krav at allerede fredag sendte helseforetaket brev til Skanska med en ukes frist til å komme med et nytt tilbud.

«Siden kontraktsinngåelsen har partene samhandlet om utvikling av prosjektet, og vi har i lang tid forsøkt å bli enige om en fastpris for gjennomføringsfasen. Partene har per dato ikke lyktes i å komme til enighet, til tross for at det er gjennomført intensive forhandlinger», skriver administrerende direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal i et brevet, gjengitt av Romsdals Budstikke, med tittelen: Nytt akuttsykehus på Hjelset – forhåndsvarsel om avbestilling. Der går det også frem at fristen settes en uke frem i tid, altså til fredag 18. desember.

Dersom det ikke kommer et nytt og forbedret tilbud fra Skanska innen fredag, så ser det ut som om prosjektet må ut i markedet igjen for tredje gang. Det ble også avlyst i 2018. Da ble konkurransen avlyst på grunn av for stort sprik mellom byggherrens prognose og tilbudene fra entreprenørene.