Jonas Lunde (fra venstre), Jan Erik Pedersen och Hagji Shala i SH-Bygg. Foto: SH-Bygg
Jonas Lunde (fra venstre), Jan Erik Pedersen och Hagji Shala i SH-Bygg. Foto: SH-Bygg

Fasadgruppen kjøper SH-Bygg

Svenske Fasadgruppen har kjøpt den Oslo-baserte entreprenørbedriften SH-Bygg, inkludert datterselskapene SH Tømmer og SHBygg Tegl.

Det skriver Fasadgruppen i en pressemelding denne uken.

SH-Bygg ble grunnlagt i 2008, og har i dag 43 ansatte. I 2020 oppnådde de en omsetning på omtrent 74 millioner kroner. Entreprenøren har fokus på å renovere fasader og balkonger, heter det i pressemeldingen.

– Med SH-Bygg styrker Fasadgruppen sin posisjon i Oslo-området, som er det klart største regionale markedet i Norge. SH-Bygg har mange kvaliteter som vi verdsetter; et kompetent lederskap, omfattende håndverkskunnskap og sterk lokal tilknytning, sier Johan Claesson, områdesjef for Fasadgruppens vestlige virksomhet.

SH-Bygg skriver i en kommentar at de har valgt å gå inn i Fasadgruppen som en del av sin vekststrategi.

– Fasadgruppen tilbyr nye synergier og avtaler som på sin side vil øke konkuranseevnen til SH-Bygg. I tillegg føler vi at DVS og Mjøndalen Mur og Puss har fungert som sterke ambassadører i gruppen, noe som stimulerte vår endelige avgjørelse. Fasadgruppen har som strategi at driften i gruppen skal foregå lokalt, og dette var en av de viktigste punktene som påvirket at vi kunne inngå dette samarbeidet, sier daglig leder Jan Erik Pedersen i SH-Bygg.

Entreprenøren vil driftes på samme måte som før, uten noen endringer i organisasjonen, skriver SH-Bygg.