Redningsmannskaper på stedet der et snøskred har gått over vei 228 i Longyearbyen på Svalbard og rammet minst én bygning som ligger nærmest inn mot Sukkertoppen tirsdag. Foto: Stringer / NTB scanpix

Faregraden nedjustert på Svalbard

Meteorologenes farevarsel på oransje nivå for Nordenskiöld Land på Spitsbergen er avsluttet. Troms og Finnmark melder om en rolig natt.

Stormsenteret som har gitt svært kraftig vind i kastene øst på Nordenskiöld Land på Spitsbergen, beveger seg sørover og kommer til å slå seg sammen med stormsenteret utenfor Nord-Norge, melder Vervarslinga for Nord-Norge natt til fredag.

Ved Isfjord Radio vest for Longyearbyen og Barentsburg har det blåst orkan med 34,7 meter per sekund i middelvind og vindkast på opp til 40, meter per sekund. I Hornsund sør på øya har vinden vært oppe i 46,6 meter per sekund på det meste.

Meteorologene beholde det oransje farevarselet for Nordland fram til fredag ettermiddag. Der er det ventet vindkast på 35–40 meter per sekund.

Ingen personskader

På fastlandet ser det ut til at natten har forløpt forholdsvis rolig.

– Det har gått ganske bra. Det er ikke meldt om noen personskader, men det har kommet meldinger om noen trær som har blåst over ende og havnet over veier eller inn mot hus, og noe små skur har flyttet på seg, i tillegg til at løse gjenstander har blåst av gårde, sier operasjonsleder June Strand Jensen i Nordland politidistrikt til NTB ved 5.30-tiden fredag.

Småbåthavna i Bodø var stengt fra midnatt i Bodø. Torsdag kveld måtte en mann hentes av redningsskøyta da han ble stående strandet på en flytebrygge etter at en gangbro falt ned.

Innstilte busser

Busselskapet Boreal har innstilt alle morgen- og skoleruter i Lofoten fredag morgen, melder NRK. Det blir gjort en ny vurdering av trafikkavviklingen klokken 10.

Politiet i Troms og Finnmark melder om en rolig natt.