Foto: Frode Aga

- Enighet om en løsning på finansielle utfordringer på Follobanen

- Planen til entreprenørselskapet Condotte for rask betaling av underentreprenører som arbeider ved Oslo S er godkjent. Underentreprenørene starter opp arbeidet umiddelbart.

Det skriver Bane NOR i en pressemelding tirsdag kveld.

Bane NOR har vært i møter med entreprenøren Condotte og blitt informert om deres plan for rask betaling av underentreprenører som arbeider ved Follobaneprosjektets to anleggsområder ved Oslo S.

- Planen, som også skisserer hvordan selskapet skal garantere betaling til underleverandørene i tiden fremover, er godkjent av Bane NOR og Condottes underleverandører. Dette vil si at alle underleverandører raskt vil komme i gang med arbeidet, sier Erik Smith prosjektdirektør i Follobaneprosjektet.

- Betalingsproblemene har kun vært knyttet til Condottes totalkontrakter EPC Civil Oslo S og EPC Drill&Blast, og har ingen innvirkning på Follobaneprosjektets øvrige kontrakter eller prosjektet som helhet. Arbeidet ved de andre anleggsområdene i Oslo og i Ski har gått som planlagt i sommer, og togtrafikken skal settes i gang igjen som planlagt i august, uavhengig av den midlertidige situasjonen som har oppstått for deler av arbeidet med Follobanen ved Oslo S, skriver Bane NOR videre.

Byggeindustrien får opplyst fra en av underentreprenørene at de foreløpig ikke har mottatt noe betaling, men er lovet full utbetaling i løpet av denne uken. Flere andre underleverandører skal ha fått deloppgjør og noen fullt oppgjør.