Condotte er hovedentreprenør på Follobanens "Oslo S Cvil"-kontrakt. Nå har de store problemer med å betale underleverandørene.

DN: Condotte nedsyltet i gjeld

Det italienske selskapet Condotte har de siste årene hatt en bedring i driftsresultatet, men er nedsyltet i gjeld.

Det skriver Dagens Næringsliv torsdag. Avisen har sett på regnskapene til Condotte, som har store problemer med å betale underentreprenørene sine på Follobanens Oslo S-kontrakt.

I 2015 omsatte Condotte for 1,3 milliarder euro og oppnådde et driftsresultat på 71,4 millioner euro. Resultatet etter skatt ble på kun fire millioner euro, ifølge avisen.

Dagens Næringsliv skriver at av en balanse på 2.324 millioner euro hadde Condotte en samlet gjeld på 2.100 millioner euro og en egenkapital på 204 millioner euro.

Dagens Nærlingsliv har også sammenlignet egenkapitalandelen til italienerne til den hos norske AF Gruppen.

Mens italienernes egenkapitalandel var på 8,8 prosent, hadde AF Gruppen en egenkapitalandel på 31,9 prosent ved utgangen av første kvartal i år.

Bane NOR: Grundig sjekk

I en e-post skriver Bane NOR at de foretok grundig finansiell sjekk av selskapet Condotte før selskapet ble tildelt to av de fem totalkontraktene for bygging av Follobaneprosjektet.

Økonomien ble da ansett som tilfredsstillende.

Condotte avviser konkursfare

Condottes ledelse avviser overfor Byggeindustrien at det er en fare for fremtiden til selskapet.

– Nei, det er ikke noen fare knyttet til vår finansielle situasjon, den faren eksisterer ikke. Som forklart så er dette bare en midlertidig sak med vår kontantstrøm som vi er i ferd med å løse, skriver selskapets talsperson Alessandra Mariotti i en e-post til Byggeindustrien.

De understreker at alle undeleverandørene skal få betalingen de har krav på i løpet av neste uke.