Drill and blast-kontrakten til Condotte får også utfodringer, om betongleveransene stopper opp. Foto: Bane NOR

Follobanen: - Kortvarige stopp av betongleveranser vil ikke ha betydning for totalen

Fremdriften på Condottes drill and blast-kontrakt i Ekebergåsen, er avhengig av døgnkontinuerlig betongproduksjon. Søndag kan leveransene stanse, men Follobanen frykter ikke konsekvensene av kortvarig stopp.

Condottes likviditetsutfordringer skaper, som Byggeindustrien tidligere har meldt, trøbbel for begge kontraktene til den italienske entreprenøren på Follobanen.

Prosjektdirektør Erik Smith i Follobanen.

Follobanens prosjektdirektør Erik Smith har uttalt til Byggeindustrien at han ikke er like bekymret for drill and blast-kontrakten som det han er for fremdriften for innføring av jernbanespor til Oslo S.

Ligger godt an

Selv om Unicon varsler stans i viktige betongleveranser fra søndag om de ikke får betalt av Condotte, er Erik Smith fortsatt rolig med tanke på denne kontrakten.

– Det stemmer at jeg er minst bekymret for drill and blast. Dette er en kontrakt som ligger svært godt an fremdriftsmessig. Kortvarige stopp av betongleveranser vil ikke ha betydning totalt sett. Som sagt forventer vi opprydding i betalingene i løpet av neste uke, og at arbeidene etter det kan gå som normalt, skriver Erik Smith i en SMS til Byggeindustrien.

Unicons regiondirektør øst, Bent Einar Nygren i Unicon. Arkivfoto

Unicon har avventet leveransestopp av betong i det lengste for ikke å ødelegge for drill & blast-fremdriften på Follobanen, men søndag er tålmodigheten altså slutt.

– Vi har sikret oss med bankgaranti på alle Follobane-prosjektene med utenlandske entreprenører. Derfor har vi sett det litt an for å ikke ødelegge for fremdriften til EPC drill & blast-kontrakten, som er avhengig av døgnkontinuerlig produksjon av både sprøytebetong og konstruksjonsbetong, opplyste regionsdirektør Bent Nygren i Unicon i en e-post til Byggeindustrien torsdag kveld.

Avvikler ferie som planlagt

Fredag sitter Follobanen-ledelsen i møter for å nøste de siste trådene før Condotte-ledelsen kommer til Norge mandag for å holde møter med underleverandørene.

– Møtene fredag er interne møter i prosjektet for å oppsummere status og avtaler, og avklare aksjoner kommende uke. Til tross for situasjonen avvikler vi ferie, så informasjon internt er viktig. Vi har ikke avtalt møter med Condottes ledelse før mandag ettermiddag. Nå er vår jobb å følge opp at betalingene skjer som avtalt, opplyser Smith til Byggeindustrien.