Fra venstre: Lars Støbakk Stenerud, styremedlem i ElementPartner (EP) og styreleder i Rauma næringslag, medeier og daglig leder Andre Venås i EP, gründer og hovedaksjonær i EP, Arild Hartviksen og styreleder Ove Søvik i EP. Foto: Arnt Øyvind SiemFeiring med fabrikk-kake og champagne. Foto: Arnt Øyvind SiemArild Hartviksen (t.v.) og Andre Venås serverte champagne til alle ansatte i ElementPartner under nyfabrikk-feiringen. Foto: Arnt Øyvind SiemKakefest og god stemning hos alle 60 ansatte i ElementPartner, her ved Merethe Brude (f.v.), Guro Skjelbostad og Ulla Helene Ytterli Tokle. Foto: Arnt Øyvind SiemFra kake- og champagnefeiringen. Foto: Arnt Øyvind SiemFra venstre: Daglig leder Andre Venås og styremedlem i EP, Lars Stenerud. Foto: Arnt Øyvind SiemProsjektleder for byggingen av nyfabrikken, Terje Vikås. Foto: Arnt Øyvind SiemFra venstre: styremedlem Lars Støbakk Stenerud, styremedlem Tony Hatlen Hartviksen, gründer og hovedaksjonær Arild Hartviksen, medeier og daglig leder i ElementPartner Andre Venås, prosjektleder for byggingen av nyfabrikken Terje Vikås og styreleder Ove Søvik i EP. Foto: Arnt Øyvind SiemFra venstre: Daglig leder Andre Venås i ElementPartner, prosjektleder for byggingen av nyfabrikken Terje Vikås og gründer og hovedaksjonær i EP, Arild Hartviksen. Foto: Arnt Øyvind SiemProsjektleder for byggingen av betongelementfabrikken, Terje Vikås i ElementPartner. Foto: Arnt Øyvind Siem

ElementPartner investerer 120 millioner i ny fabrikk

– Nå investerer vi 120 millioner kroner og bygger Norges mest moderne betongelementfabrikk. Dette har vi planlagt og jobbet med i flere år, derfor er det ekstra godt å være i gang. Allerede om åtte måneder åpner vi dørene.

Dette sa en stolt og oppglødd Arild Hartviksen da han sammen med styret og de 60 ansatte ved ElementPartner AS feiret oppstarten av en ny 7.500 kvadratmeter stor elementfabrikk på Øran Vest i Åndalsnes. Hartviksen er gründer og hovedaksjonær bak elementfirmaet som hadde sin opprinnelse for snart 20 år siden i Måndalen i Rauma.

Trenger flere ansatte
Nå ligger fabrikken og hovedkontoret til ElementPartner i kommunesenteret Åndalsnes.

– Det har vært teglproduksjon på området der gamlefabrikken vår ligger helt tilbake til 1812, og siden 1970 har det vært produksjon av betongelementer her. Med den nye fabrikken går firmaet vårt inn i ei ny tid. Vi er glad dere er med på dette, og nå trenger vi enda flere folk, sa Hartviksen til ElementPartner-staben under onsdagens feiring i bedriftskantina.

Det er store tall og store ambisjoner som knytter seg til realiseringen av det som nå skal bli Norges mest moderne elementfabrikk, ifølge ElementPartner. Fabrikken ligger helt ut mot kaikanten på industriområdet Øran Vest, i dokka der det på 1970-tallet ble produsert oljeplattformer i stål og betong.

Fra 100 til 200 millioner i omsetning
– 1970-tallet var den forrige storhetsperioden her i dokka. Nå bygges det to nye fabrikker her, så nå går vi inn i en ny og veldig spennende industriperiode. ElementPartner omsatte for rundt 80 millioner i fjor, i år vil vi omsette for rundt 100, og målet er at med nyfabrikken skal vi nå 200 millioner i 2018, sier Hartviksen.

Den planlagte omsetningsveksten fra 100 til nærmere 200 millioner kroner betyr også at nå starter jakten på flere folk inn i ElementPartner-staben.

– Vi trenger folk både innen produksjon, montering, salg og marked, sier daglig leder og medeier Andre Venås i ElementPartner.

– Vi skal i en overgangsperiode ha produksjon både i den nye og gamle fabrikken. Når nyfabrikken er i full produksjon fra nyttår blir vi til sammen rundt 100 ansatte i ElementPartner, så vi trenger etter hvert 30-40 flere inn, sier Venås.