Daglig leder Mats Lindblom i Derome Takstolteknikk (til venstre) og tidligere eier av Alfa Tre, Øyvind Farstad. Foto: Derome
Daglig leder Mats Lindblom i Derome Takstolteknikk (til venstre) og tidligere eier av Alfa Tre, Øyvind Farstad. Foto: Derome

Derome kjøper Alfa Tre

Det svenske konsernet Derome kjøper Larvik-baserte Alfa Tre.

Det skriver Derome i en pressemelding onsdag.

– Alfa Tre er et veldrevet selskap med kreative og dyktige medarbeidere, og vi ser fram til å ta del i den videre utviklingen av Alfa Tre. Vi har en langsiktig og målrettet satsing i Norge, og med dette oppkjøpet utvider vi kundetilbudet vårt, sier daglig leder Mats Lindblom i Derome Takstolteknikk.

Alfa Tre har produksjonsanlegg for takstoler i Grimstad og Larvik. Fra før har Derome produksjonsvirksomhet i Svarstad, Minnesund og Tanum i tillegg til salgskontor i Oslo og Gjerstad, heter det i pressemeldingen.

– Det føles bra å bli en del av Derome. De har lang og omfattende ekspertise og en god bedriftskultur med stort fokus på medarbeiderne og deres utvikling, sier Øyvind Farstad, tidligere eier av Alfa Tre.

Alfa Tre har i dag totalt 60 ansatte, og kundene holder hovedsakelig til på Sørlandet, Østlandet og i Rogaland.

– Bedriftskultur er en viktig faktor når Derome kjøper selskaper, og Alfa Tre er en bedrift som ligger i forkant og har stort kundefokus, noe som er helt i tråd med vår egen kultur, sier Mats Lindblom. Vi ser virkelig fram til å fortsette å utfordre og ekspandere sammen med kundene i det norske markedet.

Derome overtar Alfa Tre 1. januar 2022.