Illustrasjonsfoto: Derome

Derome kjøper takstolfabrikk i Norge

Deromes takstolvirksomhet i Norge kjøper Takstolteknikk i Svarstad, som er et firma med 14 ansatte som ble startet i 1993. 

Firmaet har i dag en omsetning på ca. 25 millioner kroner og har i tillegg til virksomheten i Svarstad salgskontorer i Oslo og Gjerstad.

- Dette blir en utmerket måte for oss å videreutvikle etableringen vår i Norge, sier Mats Lindblom, daglig leder for Deromes takstolvirksomhet i Norge.

- Med vår eksisterende takstolfabrikk i Minnesund har vi startet i liten skala for å bli kjent med det norske markedet. Når tar i et ytterligere skritt mot målet vårt om å være en stabil aktør på det norske takstolmarkedet, heter det i en melding fra selskapet.

De overtok den nye fabrikken 1. januar 2018.

- En av våre egne svenske medarbeidere avbryter sine løpende arbeidsoppgaver og blir umiddelbart prosjektleder i Svarstad. Tanken er at på nært hold å kunne ivareta Takstolteknikks unike egenskaper og arbeidsmetoder, administrative prosedyrer og systemer, sier Lindblom.

Derome har som mål å forsette å ekspandere i Norge, med hovedfokus på den sørøstlige delen av landet.

- Men også andre geografiske områder er interessante, særlig når det gjelder brubukker og tunnelportaler. Gjennom oppkjøpet av (Derome) Eidsvoll Takstolfabrikk for litt over et år siden, har vi fått en sterk posisjon innen infrastrukturbransjen. Vi er en ledende leverandør av brubukker og tunnelportaler, og takket være oppkjøpet av Takstolteknikk, har vi fått en sterkere posisjon på markedet, sier Mats Lindblom.

Satsingen på det norske takstolmarkedet innebærer i tillegg produksjon for den nybygde takstolfabrikken i Tanumshede nær norskegrensen.

- Vi får en god spredning med produksjonssteder i Svarstad, Minnesund og Tanumshede, slik at vi kan tilby våre norske kunder gode logistikkløsninger. Vi ligger på høye tall med hensyn til byggevirksomhet, og selv om vi nå opplever en viss utflating, ser vi optimistisk på fremtiden både i Norge og Sverige, avslutter Mats Lindblom.

Deromes takstolfirmaer i Norge vil i fremtiden hete Derome Takstolteknikk.