F.v. Anleggsleder i Consto Nord, Atle Berg Olsen, prosjektsjef i Consto Nord, Jens Solvang, Constos prosjektleder på nye Hammerfest sykehus, Rolf Johnny Nilsen, prosjekteringsleder tekniske fag i Consto, Anders Øverli, daglig leder i X5 Elektro, Dag Erik Eliassen og prosjektleder i X5 Elektro, Bjørn Erik Johansen. Daglig leder Even Sageng fra Gagama Elektro var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Consto.

Consto velger lokale krefter til sykehusprosjekter

Consto har så langt signert kontrakter for nær 470 millioner kroner med underleverandører, alle tilhørende i Hammerfest, Alta og Tromsø, for å delta i utbyggingen av nye Hammerfest sykehus.

Consto har fått totalentreprisekontrakt med Finnmarksykehuset om bygging av nytt sykehus i Hammerfest. Bygget blir 33.000 kvadratmeter stort, og de tekniske installasjonene er både kompliserte og krever spisskompetanse, og her har entreprenøren valgt lokale samarbeidspartnere, skriver Consto i en pressemelding.

- Alle samarbeidspartnerne våre velges ut etter konkurranse. Det er ekstra gledelig å kunne konstatere at det nordnorske næringslivet innehar både kompetanse og arbeidskraft nok til å kunne delta i et så omfattende og komplisert prosjekt, sier Constos prosjektleder på nye Hammerfest sykehus og prosjektsjef i ConstoNord, Jens Solvang i meldingen.

- Ikke bare bygger vi det nye sykehuset, men når vi i tillegg får med oss på laget det lokale næringslivet, bidrar dette til kompetanseheving og utvikling av selskapene som bidrar. Samlet gir utbyggingen store ringvirkninger lokalt; for selskapene det gjelder, for vertskommunene i form av skatteinntekter, samt kjøp av varer og tjenester til øvrig lokalt næringsliv, legger han til.

Den største enkeltkontrakten er på elektroinstallasjoner og utgjør 200 millioner kroner. Kontrakten er inngått med X5 Elektro og Gagama Elektro AS, to lokale selskaper med base i henholdsvis Alta og Hammerfest.

- Vi er veldig stolte over å ha fått tilliten fra Consto. Oppdraget vil sikre ossgod kompetanseoppbygging og full sysselsetting i flere år. Prosjektet gir lokale ringvirkninger, og vil også gi oss mulighet for å ansette mange nye lærlinger. De vil få opplæring i et miljø der det stilles svært strenge krav til utførelse og dokumentert kvalitet.Vi gleder oss til å samarbeide med Consto og Sykehusbygg sine mange dyktige medarbeidere, sier Dag Erik Eliassen, daglig leder i X5 Elektro og Even Sageng, daglig leder i Gagama Elektro AS i meldingen.

De to selskapene har for anledningen slått seg sammen for å håndtere oppdraget, som utgjør alt av elektroinstallasjoner ved nye Hammerfest sykehu